Planeeri, planeeri, planeeri!

Vali väike puhkus
Mida pikem puhkus, seda parem, kas pole? Tegelikult näitavad uuringud, et ootuselevus panustab õnnetundesse kõige rohkem. Lühipuhkuse puhul on sul, mida oodata, kuid reisieelarve on kokkuvõttes taskukohasem.

Hoia silmad lahti
Sul on kindel unistuste sihtkoht? Jälgi erinevaid sooduspakkumisi ning lennupiletite hindu.

Kaasa sõpru
Säästad raha, kui jagate rendiautot, majutust ning saate osasid kohti külastada grupihindadega. Kasuta tasuta äppi Splitwise, mis aitab arveid jagada.

Võrdle võimalusi
Arvuta, kas kulukam oleks sõita autoga või lennata lennukiga. Ka ühistranspordi kasutamine võib aidata raha säästa. Küsi kohalikult (või sõbralt, kes on samas sihtkohas käinud) parimate ja odavaimate variantide kohta, kuidas punktist A punkti B pääseda.

Võida puhkus
Mõned hotellid ja lennuliinid loosivad oma teenuseid välja Instagramis, Facebookis, Twitteris ja Pinterestis. Hoia neil silm peal ja osale loosimistes.

Loe ja vaata Cosmo aprillinumbrist:
• Cosmo kaanestaar: Ashley Benson


• Cosmo seksiolümpia 2014


• Raport: Armid kogu eluks


• Šikid kevadriided


• Juuksed, mis meeldivad nii sulle kui ka talle


• Kas sulle meeldib seksperimenteerida?
Broneeri reis

Leia parimad hinnad
Viimase hetke pakkumiste veebileheküljed nagu Tablet Hotels, Vacationist ja Jetsetter (Gilt Groupe’i reisikompanii) kindlustavad parimad hinnad, mis võivad kokkuvõttes olla kuni 70% soodsamad kui tavapakkumised. Hiljutine Jetsetteri pakkumine toale trendikas San Fransisco rannaäärses hotellis oli 100 dollarit odavam kui hotelli kodulehel toodud parim hind. Rohkem pakkumisi leiad tasuta HotelTonight äpiga — hea võimalus, kui oled otsustanud spontaanselt reisile minna.

Ole paindlik
Teisipäevad, kolmapäevad ja laupäevad on reeglina odavaimad päevad lendamiseks.

Otsi nagu proff
Kui lennufirma näeb, et otsid veebis lendusid, võivad hinnad aina kõrgemaks minna. Puhasta oma veebibrauseri ajalugu, et jõuda tagasi esialgse hinnapakkumise juurde.

Kindlusta tagala
Kui oled broneeringu teinud, registreeri ostetud piletid Yaptaga. Kui hinnad mõne aja pärast märgatavalt langevad, on võimalik, et saad lennukompaniilt osa raha tagasi. Tingo pakub sarnast teenust hotellide osas.

Kasuta oma krediitkaardi boonuseid
Kas tead, et saad kaardiga teatud soodustusi? On tasuta lennumiilid ning soodustused lennupileti hindadelt, kuid ka väiksemad lisasoodustused, nagu odavam lisapagas, paremad toad hotellis ja isegi kokkuhoid kontserdipiletitelt, kuluvad marjaks ära.

Teel olles

Väldi asjatuid makse
Kui tasud millegi eest võõras valuutas, maksad keskmiselt 3% peale. Uuri enne reisile minekut, millised teenustasud kaasnevad välismaal raha väljavõtmise ja võõras valuutas maksmisega.

Räägi edasi
Kui jätkad välismaal oma telefoni kasutamist, võib see maksma minna sadu eurosid. Osta parem lennujaamast kohalik kõnekaart. Nii saad sootuks väiksema summa eest vabalt kõneleda ja internetti kasutada.

Jäta arukalt jootraha
Mõnedes Euroopa linnades on jootraha arvestatud juba arvele juurde ja eraldi pole vaja seda jätta. Küsi oma hotellist, milline on kohalik
jootrahatava ning käitu vastavalt
sellele.

Ole loov
Linna avastamiseks on palju erinevaid viise, millega ei kaasne kalleid pileteid ning suuri restoraniarveid. Käi näiteks turul ja osta kohalikke saadusi ning korralda lõunasöögiks piknik. Puhka jalga mõnes pargis ja kasutada ära võimalust külastada tasuta näitusi ja kontserte parkides ning kirikutes. Uuri teadetetahvleid, et ürituste kohta rohkem infot leida.

Kasuta boonuseid
Sa ei saa seda, mida sa ei küsi! Uuri hotellipidajalt (kes on väga huvitatud, et sinu viibimine seal oleks igati meeldiv), kas sul on võimalik sama raha eest saada paremat tuba. Sõbrusta julgelt ka piletimüüjate ja ettekandjatega. Sinu reisimantra: kena olemine tasub end ära.