MTÜ Gastronomy Awards Society of Estonia on välja selgitanud Eesti restoranide paremad. Osaleda võisid kõik Eestis tegutsevad a la carte menüüga söögikohad. Hindamine toimus kahes voorus ja hindajateks olid tuntud ja vähemtuntud inimesed, kes on harjunud vastava klassi restoranides käima.

Igas kategoorias jõudis lõppvooru 3 nominenti.

Tulemused:

  • Parim gurmee-restoran — Stenhus
  • Parim rahvuslik/etniline restoran — Sushi House
  • Parim pere/lapsesõbralik restoran — Georg Ots Spa Restoran (Saaremaal)
  • Parim kohvik Crepp (Tartus)
  • Parim uus restoran (avatud peale 1.jaanuar 2004) Sisalik
  • Parim kokk Michael Bhoola (Pegasus)
  • Parim veinipakkuja (teenindus) Stenhus
  • Parim interjöör Stenhus
  • Parim teenindus Restoran Kadriorg
  • Üllatusauhind Mõnus Margarita (Pärnu)

    Nominentide hulgas oli rohkem kui ühes kategoorias mainitud veel peale eelpool nimetatute Kalwi mõisa, Cafe Anglais’d, Le Bonaparte kohvikut, Villa Thaid, restorani Ö. See nimekiri tähendab, et neisse kohtadesse võib julgelt sööma minna, kartmata saada ebameeldivuste osaliseks.

    Auhinnagalal pakuti ka gurmee-õhtusööki, ühe inimese koht maksis 1000 krooni.

    Imre Kose, kelle juhitud meeskond 5-käigulise õhtusöögi ette valmistas, suutis juba sissejuhatavas tervituskõnes panna inimesed kannatamatult kelnereid ootama.

    I käik: Kadaka-suitsutatud lõhekreemi ja rukkileiva lehik, forellimarja vinaigrette

    Välja nägi ilus tornike, kogus oli imenapp ja tekitas mõnusasti söögiisu ja ootust järgmisteks käikudeks. Lehik, muuseas, on selline krõbuski moodi asi, ei allu noa-kahvli manipulatsioonidele.

    II käik Jõevähi consomme julienne eesti kitsejuustu raviooliga

    Consomme oli puljong imepeenikeste porgandiribadega, kaks ravioolit olid vapustavalt kitsja maitsega juustu täis ja imemaitsvad, aga kes või mis oli selles komplektis julienne, ei õnnestunudki tuvastada.

    III käik Vasika ballotine prosciutto crudo ja savoy kapsaga, armanjaki-ploomi kaste

    Nimetati pearoaks. Nägi välja nagu õudsalt jämeda keeduvorsti otsast lõigatud ümar nott, millele oli ümber keeratud üks riba kapsast ja peale sätitud musti ploome. Paar piiska tumedat kastet, ja rohkem midagi taldrikul polnudki. Kogu austuse ja armastuse juures Imre kokakunsti vastu tuleb tunnistada, et meie 10ses lauas jättis umbes veerand sööjatest osa ballotiini alles.

    IV käik Tarte tatin kalvadose jäätisega

    No kellele siis jäätis ei meeldi!

    V Kohv, tee, shokolaaditrühvlid

    Tavpärases headuses.

    Juurde pakuti loomulikult sobivaid veine ja kalvadost.

    5 käiku sai küll söödud, aga nagu muinasjutus öeldakse — Sõin ja jõin seal minagi, suhu ei saand midagi. Koju jõudes avasin närviliselt külmkapiukse.