Heitluses Eesti parima barista tiitlile pidid finalistid 15 minuti jooksul valmistama neli espressot, neli cappuccinot ja neli enda retsepti järgi valmistatud autorijooki.

Eesti meister Helger Aava jätkab võistlemist maailma parima barista tiitli nimel Tokyos 31. juunist 2. augustini peetavatel maailmameistrivõistlustel. Varem on Eesti esindaja Kati Kljukina neil võistlustel saavutanud 30 riigi osavõtjate seas 9. ja 14. koha.

Kui parima alkoholi sisaldava kohvijoogi eest läks tiitel taas Helger Aavale, siis piimakunsti valdamises toodi esile Vadim Kõllometsa head maitset ja kindlat kätt. Latte Art võistluse käigus pidi võistleja kaheksa minuti jooksul valmistama kaks identset caffe lattet või latte macchiatot ning kaks espresso macchiatot, kasutades piimakunsti tegemiseks ainult piimakannu ning oskuslikku valamistehnikat. Lisaks tuli teha kaks kuuma kohvijooki, kus töövahendite arsenalile piiranguid polnud.

Parima alkoholi sisaldava kohvijoogi võistluse käigus tuli kaheksa minuti jooksul valmistada kaks identset Iiri kohvi ning kaks alkoholi sisaldavat sooja või külma kohvijooki. Žüriid võlus Helger Aava õige oma joogivalmistamise efektsuse ja artistlikkusega.

Kohvidegusteerijate võistluse käigus pidid osavõtjad kaheksast kohvikolmikust igas ära tundma selle tassi, kus pole sama jook, mis ülejäänud kahes. Täpseima maitsemeelega võistlejaks tunnistati Marta Piigli.

Kõigi kolme alavõistluse võitjad jätkavad Eesti au kaitsmist 18.-20. maini toimuvatel Latte Art, Cup Tasting ja Coffee in Good Spirit maailmameistrivõistlustel Belgias Antverpenis.

Kohvimessi ja Eesti baristade meistrivõistluse raames kuulutati välja ka Tallinna parima kohviku valimine, mille tulemused selguvad aprilli alguseks.