Kuigi stress on tegelikult meie kehale hea, andes pingelises olukorras võimaluse kiiresti tegutseda, on see muutunud lausa haiguslikuks. Inimesed põevad stressi pikalt ja see annab korraliku põntsu kogu organismile, alustades näiteks kaalutõusust ja lõpetades unekaotusega.

Pikaajaline stress mõjutab tugevasti ka seksuaalelu: sellisel juhul on väga keeruline end n-ö õigele lainele viia. Millised on aga stressist põhjustatud faktorid, mis tõmbavad vallatlemisele kriipsu peale?

Väsimus
Stressi üks “lisaboonuseid” on meeletu väsimus. Kui sa oled väsinud, ei taha sa seksist kuuldagi, kuna see nõuab energiat.

Keha on segaduses
Kuna su aju saab aru, nagu oleksid pingelises olukorras, tõmbab see libiidot alla, näiteks on mehel stressiolukorras raskem erektsiooni saavutada. Stress võtab energia ja lämmatab kire. Samuti võivad kaasneda sellega nii kõhu-, pea- kui seljavalu.

Halb tuju
Kuigi mehed suudavad halvast tujust hoolimata ka seksida, on naistel enda mõistust väga keeruline välja lülitada. Ja kui aju töötab täisvõimsusel, keskendudes muremõtetele, ei tule seksi nautimisest midagi välja.

Ja viimaseks — sa pead hindama teist
Üks suuri stressifaktoreid paarisuhtes on ka see, kui ühele partnerile näib, et teine ei hinda või armasta teda. Ka laste saamine tekitab stressi, näiteks võib ühele osapoolele tunduda, et ta ei saa piisavalt tähelepanu.

Irooniline on aga see, et tegelikult on seks hea stressipeletaja. Nimelt vallanduvad pärast armatsemist heaoluhormoonid ehk endofiinid. Samuti mõjub see hästi nii südametööle, immuunsusele ja nii testosterooni- kui östrogeenitasemele.

Allikas: Your Tango