Käesoleval aastal tähistatakse seda päeva kuuendat korda. Üle-euroopaline organisatsioon European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI), koos oma rahvusvaheliste partneritega WHO ja UNICEF, juhivad sel päeval tähelepanu enneaegsuse levimusele. Enneaegsuse päeva tähistamine on levinud üle maailma, erinevate tegevuste ja üritustega osaleb üle 60 riigi. Ka tänavu võib oodata näiteks Niagara kose, Empire State Buildingu ja Sidney Ooperimaja illumineerimist lilla valgusega. Sirelililla on enneaegse sünni tunnusvärv.

Eestis tähistati enneaegse sünni päeva esimest korda kolm aastat tagasi. Ühinedes ülemaailmse traditsiooniga, vahetab tänavu ka Tallinna Teletorn 17. novembril torni tavapärase valgustuse lilla vastu. „Teletorn toetab hea meelega oma uudsete värvilahendustega erinevaid heategevuslikke projekte. Näiteks alles hiljuti 7. oktoobril lülitasime torni siniseks ja osalesime " Lihgt UP Teal" kampaanias, et toetada kolmiknärvi põletikuga võitlevaid inimesi,“ ütles Tallinna Teletorni turundusjuht Viktoria Toompere. „Meie eesmärgks on koostöös korraldajatega avaldada toetust erinevatele teemadele, mis vajavad rohkem avalikku tähelepanu,“ lisas ta.

Teist aastat järjest illumineerivad lilla valgusega oma hooned ka Ida-Tallinna Keskhaigla Naistekliinik ning Teater Vanemuine ja Sadamateater Tartus. Lilla valgusega oma maja kaunistada on lubanud ka Solaris.

Igal aastal sünnib Eestis ligi 900 last enne oma õiget aega. Lapse sünd on üks elu kõige tähtsamaid ja positiivsemaid kogemusi. Tuua laps ilmale ennetähtaegselt, on nii ema kui pere jaoks märkimisväärne emotsionaalne trauma. Igasugune toetus, nii moraalne, materiaalne kui emotsionaalne, on lapsevanematele väga oluline. Lilla värv enneaegse sünni päeval on üks ilus žest, millega oma toetusest märku anda.