Kogu maailmas levib üha enam trend, et teraleivad ja pruun suhkur vahetavad välja kahjuliku kiirtoidu ja shokolaadi. Ortoreksia tuleneb kreekakeelsest sõnast orto (õige, korrektne) ja tähendab seda, kui soov tarbida ainult tervislikku toitu muutub ohtlikuks inimese tervisele.

Vähemalt üks naine on USAs juba surnud, kuna soovist süüa ainult kõige puhtamat ja tervislikumat toitu hakkas ta end pigem näljas hoidma kui ebatervislikku toitu sööma.

Eksperdid arvavad, et sellise nälgimise sündroomi tekkes tuleks süüdistada toiduainetööstuse üha suurenevat survet ja käest-kätte levivaid halbu dieete.

Briti Dietoloogide Assotsiatsiooni kinnitusel langevad ortoreksia küüsi peamiselt 25-40 aastased naised. Spetsialistid on ortoreksia levimise pärast väga mures. „Inimesed peaks meeles pidama, et nad võivad süüa natuke kõike, mida hing ihaldab. Natuke oma keha halvasti kohelda pole sugugi maailmalõpp ja inimesed ei pea oma organismi kogu aeg mürkidest puhastama — selle jaoks on meil kõigil neerud ja maks,” seletas dietoloog Catherine Collins.