Selgitati välja nii Tallinna kui ka mitme maakonna võitjad, kellele omistati aastase kehtivusajaga Kaalujälgijate diplom. Tallinnas oli võistlus vägagi tasavägine. Õige napi häälteenamusega tunnistas Kaalujälgijate žürii parimaks restorani Liivi Steak House.

Tartus tunnistasid Kaalujälgijad parimaks köögiviljatoite pakkuvaks söögikohaks Vanemuise teatrikohviku, Pärnus Lehe kohviku ja Viljandis kohviku Ukuaru. Kaalujälgijate diplomi võivad aastaks seinale riputada ka Rakvere baar-klubi Paradiis, Võru õllehoov Hundijalg ja Jõhvi kohvik Skorpion.

“Üldmulje on hea, ” ütles žürii esimees, Kaalujälgijate Ida-Euroopa direktor Anne Piirsalu. “Kõigis kohtades, mida külastasime, oli võimalik valida Kaalujälgijatele sobivaid kergemaid variante. Tuleb vaid julgeda küsida!” Näiteks on enamikus söögikohtades võimalik tellida pool portsjonit, kaaslasega on seda jagada aga võimalik igal pool. Kaste võib paluda serveerida eraldi, jätta salati komponentide hulgast välja õli jne.

Liivi Steak House (Postimajas Narva mnt 1)

Menüüs on loomalihaportsjonite kaalud antud grammides. Iga prae juures midagi ka köögiviljast, kas toorelt või hautatult, ja kõik see näeb isuäratavalt värvikas välja. Kliendi soovi korral praetakse loomaliha ilma rasvata spetsiaalsel Kaalujälgijate pannipaberil. Rikkalik valik köögivilja on pärit Eestimaa taludest. Maksimumpunktid üllatavalt mahedamaitselisele külmale jogurtisupile, samuti aurutatud lõhekartulitele ja Leedi steakile. Kaalujälgijad annavad diplomi Liivi Steak Housile üle 23. oktoobril 2001 kell 13.00 toimuval pidulikul üritusel.

Võistlusel osalesid ka:

Balthazar (Raekoja pl 11)
Kõikidel toitudel on ehe maitse. Firmaroog Balthazar on isuäratav, maitsev ja ahjus rasvata küpsetatud. Vardas grillitud suvikõrvitsal, paprikal, brokolil ja seentel on loomulik värv. Küüslauk annab roale hõrgu maitse. Maitserohelise kasutamise alal vaieldamatu meistriklass! Kastmeid serveeritakse eraldi kausikestes. Maksimumpunktid ka üleküpsetatud jõeforellile ja praetud pardifileele.

Bistroo (Magistrali kaubanduskeskuses Sõpruse pst 201)
Bistroo söögikohad Kristiine ja Magistrali kaubanduskeskustes on Kaalujälgijatega kokkuleppel toonud menüüs ära iga söögi punktid, mis annavad täpse ülevaate energia- ja rasvasisaldusest. Kartulist, lillkapsast ja seentest taimetoit on kiirsöögikohale sobilikult lihtne. Maitsev ja väherasvane.

Broadway (hotellis Metropol Mere pst 8b)
Taldrikul on kõike, mida teadlik toituja tahta oskab. Lausa ideaalne on majasalat, kus on oma naturaalsetes värvides krevetid, liha, kapsad, kurgid jm.

Carenda (Regati tee 1)
Keedukartuliga kodujuustukaste kurgi, tomati ja salatilehekesega on kena väljanägemisega.

Fifth 5th floor (Stockmannis Liivalaia 53)
Huvitavad kombinatsioonid tatra ja cous-cousiga. Tervislikud wokid, kus on praadimisest hoolimata säilinud köögiviljade maitse. Wokke saab tellida ka poole portsjoni kaupa. Koht sobib argilõunaks just oma suure salativaliku tõttu.

Harry (Šveitsi majas Roosikrantsi 11)
Suurepärane salativalik – peenelt riivitud, õlita valmistatud, oskuslikult maitsestatud, pilkupüüdvad. Maksimumpunktid taise ja pehme sealihaga kapsahautisele.

Karikas
Tubli kesktasemega söögikoht. Kaalujälgijad jätsid menüüst rasvased road valimata. Tellinud täidetud paprika ja lõhesalati, said maitsva ja tervisliku kõhutäie. Kaste serveeritakse eraldi.

Karl Friedrich (Raekoja pl 5)
Aurukapis küpsetatud fooliumis kala oli hästi maitsestatud ja köögivili selle juures parajalt krõmps. Meisterlik köögiviljade kasutamine ilmnes kukeseente ja pohlakastmega Metsahärra biifsteeki maitstes. Salati juurde serveeritakse väherasvased kastmed eraldi kausikestes.

Kullassepa Kelder (Kullassepa 9)
Maitsvalt ilma rasvata grillitud loomaliha on superhea, aga kaste selle juures on vahukoorest tehtud ja seetõttu eriti rammus. Köögivilja – paprikat, kurki, tomatit – on küll lisatud, aga ainult garneeringuks. Soovijad võivad salati eraldi tellida. Pakutakse näiteks kerget ja hõrku pähkli-juustu-sellerisalatit.

La Cucaracha (Mustamäe tee 116)
Iga käigu puhul võimalus valida, kas võtta tervislik väherasvane või tugev roog. Praadide juures mitmekesine marineeritud köögiviljade valik. Lisandite ja lahjade kastmete valik rikkalik, mõlemaid saab asendada või ära jätta. Maksimumpunktid värske kreveti salatile.

Le Paris (Toompuiestee 2)
Vaimustav buffet. Hautatud köögiviljaroad värvide järgi ritta pandud, kusagil ei teragi rasva. Tillikartulite ja loomalihaga koos tuli köögiviljade maitse hästi esile. Külmade salatite lauas pälvis Kaalujälgijate tunnustuse porgandi-ananassitarretis. Vett saab juurde juua tasuta.

Osman Kebab Grill (Tammsaare tee 89)
Tervislikult grillitud juurviljakebab ja mitte ainult. Mitmekesine menüü, suur valik. Standardpraes on köögivilja vähe, aga selle võib eraldi tellida. Kaste võib tellida eraldi kausikeses või hoopis ära jätta. Portsjoni moodustamisel arvestatakse kõiki kliendi erisoove.

Sirel (Pinna 19)
Eraldi menüü oma kehakaalust hoolivate inimeste jaoks. Kõik näeb taldrikul ahvatlev välja, palju juurvilja. Kastmetes leiab rohket kasutamist väherasvane maitsestamata jogurt. Kaste serveeritakse eraldi. Kalaželee juurviljaga ja kanaliha-seeneželee juurviljaga pälvisid maksimumpunktid.

Teater (Lai 31)
Suur valik näitlejate nimedega roogi, aga köögivilja nende seas eriti ei leidu. Kastmeid saab eraldi tellida. Omapärane toit on külm supp okroška.

Tex Mex (Lauteri 5)
Vürtsiste maitsete maailm, kus teravaid maitseelamusi mitte nii väga armastavatel Kaalujälgijatel õnnestus siiski oma kõht täis süüa. Köögivilja, kala ja kanalihaga salatid olid jogurtikastmega ja pälvisid igaüks maksimumpunktid nii välimuse, maitse kui ka tervislikkuse eest.

Vana Mõõk (Hotellis Susi Peterburi tee 48)
Koha absoluutne eelis on see, et pakutakse värskelt pressitud porgandi-, peedi- ja kapsamahla. Kasutatakse palju kodumaist köögivilja ja seeni. Mitu eri varianti suppi, ka lahjat köögiviljasuppi. Jogurti- või muud kastet saab eraldi juurde tellida. On valikut, on võimalusi.

Waikiki (Rüütli 28/30)
Rikkalikumaid ja eksootilisemaid köögiviljavalikuid linna toitlustusasutustes. Ilmselt saab ainult siit imehead mango-tomati-punase sibula salatit ja banaanilehes juurvilja. Kaalujälgijate lemmikuks sai kuum ja mitmekülgne köögiviljawok.