1. Inimesed hoiavad kokku
Kui keegi teeb sulle liiga, kaitseb sind terve naabruskond. Kui su koer kaob ära, otsib teda mõne hetke pärast terve linn. Saad alati teistele linnaelanikele loota, sest mida väiksem on linn, seda rohkem hoiavad selle elanikud kokku!

2. Sa näed tähti
Inimesed, kes ärkavad ja uinuvad eredate tänavavalgustuste, suurte valgustatud reklaamide ja valgustatud suurhoonete keskel, ei avasta end just sageli taevasse vaatamast, sest tähti pole lihtsalt näha.

3. Ei mingeid ummikuid ja piisavalt parkimiskohti

Väiksemates linnades saab sageli hakkama ka ilma autota, kuid kui sa peaksid soovima autoga liigelda, ei pea sa töölt koju jõudmiseks pool tundi ummikus istuma või poes käies ümber parkla tiirutama, et parkimiskohta leida.

4. Palju värsket õhku

Kuna väikeses linnas on vähem autosid ja suuri ettevõtteid-tehaseid, mis prügi ja heitgaase õhku paiskaks, on seal ka rohkem värsket õhku, mida nautida.

5. Vaikus
Ei mingit liiklusmüra, ei mingeid nädalavahetustel tänaval lärmavaid seltskondi, ei mingeid pidevaid ronge, tramme, busse ja trolle. Õnnis vaikus.

6. Inimesed veedavad rohkem aega koos
Sõbrad ei kao linnakärasse, vaid kohtavad üksteist teel tööle või kauplusesse. Naabrilapsed teavad-tunnevad üksteist ja mängivad koos, mitte ei sõida pärast kooli koos vanematega linna eri otstesse kodudesse. Inimesed hoiavad kokku ja neil on üksteise jaoks rohkem aega.

7. Elu on lihtsam
Kui meil pole üüratuid kaubanduskeskusi ja kinosid, mis näitavad korraga 20 filmi, on meil võimalik leida tee lihtsate naudingute juurde. Me käime jalutamas, grillime, lähme piknikule ja võtame osa väikestest linnaüritustest, mitte ei veeda oma väärtuslikku aega kauplustes jalutades ja kinoekraani vahtides.

8. Kõik teavad sind
Olgu, võib-olla sulle ei meeldi, kui kõik teavad, kuidas sa oma kohvi eelistad, kus sa töötad, mitu last sul on ja millal su autol kindlustus läbi saab, kuid sellel, et kõik sind teavad, on ka oma võlud. Kui oled hädas, pole sa kunagi üksinda ja inimesed saavad aru, et vajad abi, ilma et sa seda ise küsima peaksid minema.

Allikas: allwomenstalk.com