Traditsiooniliste joogatekstide järgi on kala asendit (Matsyasana) peetud kõikide haiguste hävitajaks. See asend normaliseerib kilpnäärme, käbinäärme, ajuripatsi ja neerupealsete tööd. Ta venitab ja stimuleerib kõhu- ja kaelalihaseid, toniseerib närvisüsteemi, neere, magu ja sooli, samuti vaahna organeid ja närve, mis on seotud seksifunktsioonidega.

Kuidas seda harjutust teha?

Võta ühtlaselt rulli keeratud tekk või paksem saunalina — rulli suurus sõltub Sinu ülaselja paindlikkusest. Teine, väike rull keera väiksemast froteerätikust ja see peab sobima Sinu kaela alla. Heida selili ja aseta suurem tekirull abaluude ülaosa alla nii, et Sinu ülakeha kaardub, rindkere sirutub üles ja ainult pea ulatub maha. Väiksem rull aseta sirutatud kaela alla nii, et see toetaks kaela tahapoole kaardumist ning tunne oleks mugav. Kui tunned, et pea ikka ripub, aseta pea alla väike padi nii, et kaelas oleks kerge sirutus ilma pea raskuseta. Jalad võid panna kergesse rätsepa asendisse või hoida sirgelt, lõdvestunult.

Asendist väljumisel ära tõsta pead, vaid keera end rahulikult külili, võta tekirullid selja alt ära ja lõdvestu seliliasendis kuni tunned, et loomulik kehatunnetus on taastunud. Siis siruta käed üle pea, venita kergelt kogu keha, tõuse istuma ja puuduta kergelt varbaid!

Alusta selles asendis lõdvestumist esimestel kordadel paarist minutest, hiljem, kui asend tundub juba mugav ja Sa tõesti lõdvestud, ole asendis max 10-20 minutit.

Kuidas kasutada joogapoose ja tehnikaid eneseteraapias, saad teada töötoas “Jooga- enesetervendamise kunst”, mida viivad läbi Maimu Opmann ja Merle Vau Haapsalus toimuval Joogafestivalil 22. juulil kell 12-13.30. Joogafestivali alguseni on jäänud vaid nädal! 
Vaata: www.joogafestival.ee