See murranguline võit tähendab, et alates 11. märtsist ei tohi EL-s müüa kosmeetikatooteid või nende koostisaineid, mida on testitud loomadel. Keeld hõlmab kõiki kosmeetikatooteid, kaasa arvatud pesemisvahendid nagu seebid ja hambapastad.

Naisteka lugejatel tekkis küsimus, mis neid alates 11. märtsist ees ootab — kas lemmiktooted võivad ühel päeval lettidelt lihtsalt kadunud olla?

Naistekas palus kommentaari Tallinna Kaubamajalt, mille Ilumaailmas on üks suurimaid brändi- ja tootevalikuid Eestis.

“Eelkõige on see väljakutseks tootjatele, kes veel kasutavad loomade peal testimist,” kommenteerib Ilumaailma kaubandusjuht Viktoria Gurjev. “Euroopa Liidus ei ole iseenesest tegu mingi uue seadusega, vaid ühe etapiga juba mitu aastat kestnud protsessist. Ehk firmad juba kasutavad aastaid alternatiivseid testimisviise.

“Kaupluste letid EL-is kindlasti tühjaks ei jää,” kinnitab Gurjev, lisades, et pigem võime me olla kindlad, et edaspidi müügile tulevad uudistooteid ei ole testitud loomadel või toodete tootmisel ei ole kasutatud loomade peal testitud aineid.”

Kaubandusjuhile teadaolevalt puudutab antud seadus vaid edaspidi välja töötatavaid uudistooteid ja müügilolevate toodetega midagi ette võtma ei pea.