Mayeri sarja tootearenduses on eelkõige arvestatud, et Eestis müüdavad tarbekeemiatooted oleksid käepärased ja kohandatud eestlase vajadustele ja tarbimisharjumustele. Seetõttu on Mayeri toodete koostis, toime- ja veepehmendusained, viidud vastavusse Eesti kraanivee karedusega.

Mayeri sarja tootevalemite koostamisel on AS Flora silmas pidanud Euroopa laborite soovitusi, kuid kohandanud tooteformulatsioonid vastavalt siinse vee omadustele. «Võtsime veeproove erinevatest Eestimaa kohtadest ja töötasime välja toodetele optimaalsed retseptuurid,» ütles Flora juhatuse liige Peeter Laurson.

Mayeri sarja puhastusainete koostis sisaldab biolagunevat pesuainet, mis kindlustab parema ja puhtama looduskeskkonna. Kõik sarja kuuluvad tooted on viidud vastavusse Euroopa Liidu direktiividega. Oma heakskiidu andis toodetele ka Eesti Ämmaemandate Ühing, eriti rõhutas selle esinaine Ülle Lember pesupulbri Sensitive sobivust tundliku nahaga inimeste ja laste pesu pesemiseks.

Sarja tunnuslilled moon ja rukkilill rõhutavad tootesarjale omast euroopalikku kvaliteeti ning kohalikku päritolu.

100aastane tootmiskogemus Mayeri sari on oma nime saanud AS Flora eelkäijalt ja Eesti tarbekeemiatööstuse alusepanijalt Richard Mayer’ilt. Hr. Mayer asutas Tallinnasse keemiatööstusvabriku, et valmistada juustu ja muid toiduainete tootmises kasutatavaid toiduvärve, aastal 1889. Ettevõtte kasvades lisandusid tooteportfelli mitmed tarbe –ja ehituskeemia tooted, mis teenisid ettevõttele hõbemedali Liivimaa Üldkasuliku ja Ökonoomilise Sotsieteedi augustinäitusel juba samal aastal. Nõukogude ajal oli tollane Tootmiskoondis Flora juhtiv keemiatööstusettevõte.