Kuidas ja kus tutvusite ja miks otsustasite Eestisse jääda?
Tutvusime Hispaanias, Tenerifel 16.12.2007, kui olin poja ja õetütrega jõulureisil. Tegelikult oli plaan minna hoopis Gan Canariale, kuid reisid sinna lõpetati ja mulle pakuti valikut — raha tagasi või sõit Tenerifele. Valisin Tenerife. Teades, et kui millestki ilma jääd, siis ainult selleks, et parem asi asemele võiks tulla, läksin reisile suure ootusärevusega. Mõni päev pärast saabumist kohtusimegi Vickyga. Mina mäletasin vaid ilusat poemüüjat, kellel olid pikemad paksud mustad juuksed ja mõlemas kõrvas kuldne kõrvarõngas. Vicky oli mind aga märganud juba päev varem, kui ta hommikul tööle läks. Ma jooksin hommikul oma mustas liibuvas treeningkostüümis ja olin talle naeratanud, tema oli aga sel hetkel soovinud, et see ilus naine tema omaks saaks. Räägin siiani, et sellel hetkel oleks ta võinud parem miljoneid küsida.

Eestisse otsustasime peale aastast Hispaanias elamist kolida ja jääda seetõttu, et mulle Eestis meeldib ja ka Vickyle. Eestis on palju vaimutoitu, mida mina vajan, Eestis on meil mõlemal ka võimalik töötada. Siin on ilus loodus ja alati on võimalik külma eest Indiasse või mujale peitu minna — lennukid liiguvad.

Kui suur teie pere hetkel on?
Meie pere on hiigelsuur, sest Vicky alustas perest rääkides kohe sellest, et tal on ema isa, kaks last, kaks venda, kellel on naised ja mõlemal kaks last jne…
Mina ei laiendaks meie pere siin kontekstis oma kahe õe ja seitsme õelapse ja kahe õe laselapse peale vaid piirduks sellega, et Vicky kaks last — 21aastane poeg Arjit ja 25aastane tütar Smriti, kes elavad Indias.

Meiega koos elavad Eestis minu kaks poega (14a Joonas ja 23a Harri), koer Bingo, kass Jackpot ja nimetud kalad. Kodukeeleks on eelkõige inglise keel. Lastega räägin enamasti ikka eesti keeles.

Millised on olnud suurimad raskused kohanemisel Eesti eluga?
Keeleprobleem ja töövõimalused. Kolmandate riikide kodanike keeleline integreerimine Eestisse on väga nõrk ja ei oma riiklikku toetust. Kui Vicky soovis keelekursusele minna, siis selgus, et kõik teised on venekeelsed ja õpe toimub ainult läbi vene keele ja vene-eesti materjalide alusel. Kui Sa ei ole millegi spetsialist, siis on Eestis päris raske tööd leida. Tasuvast tööst ei tasu rääkidagi.

Millised on olnud suurimad n-ö kultuurišokid ja suurimad erinevused põhimõtetes ja arusaamades?
Kuigi Vicky on Indiast, on ta viimased 15 aastat suures osas elanud mujal, enamasti Euroopas, seega väga suurt šokki ta Eestis ei saanud.
India on suur maa ja iga inimene kakleb elu eest, et teda märgataks, et tal õnnestuks üldse ellu jääda. Indias on palju petmist, salalikkust ja valelikkust. Tagamõtete otsimine on minu jaoks olnud üks raskemini mõistetav asi. Vicky on meeldivalt üllatunud, et mul on nii tore perekond, toredad lapsed, õed ja vanemad ja meil on sõbralikud suhted. Meeldiv üllatus oli tema jaoks ka see, et mul on nii palju südamlikke ja vahvaid sõpru.
Vahel on meil teemaks, mis on ilus ja mis ei ole ilus. Näiteks ei tule Indias kõne allagi, et sa võrdled kedagi koeraga, näiteks ütled vasakukäelisele müüjale, et oi, ka meie koer on vasakukäeline…

Laste erinev käitumine Eestis ja Indias on Vickyt vast kõige enam šokeerinud. Indias on lapsed vanemate inimeste ja oma vanemate vastu väga aupaklikud ja viisakad (NB! Kes on käinud Goas, palun ärge üldistage Goa liht-kalurirahva laste käitumist India peale).

Liikluskultuuritus oleks ehk ka üks asi, mis Vickyt Eestis imestama paneb, et kuhu neil inimestel kiiret on, miks nad juhtidena liikluses kaklevad ja jalakäijaid tähele ei pane. Viisakas autoliiklus Indias puudub, kuid Tenerifel on see Vicky arust olemas. Loodan, et ka Eestis liikluskultuur tõuseb.

Kuidas suhtusid teie suhtesse pered ja sõbrad, kas välismaalasest abikaasa võeti hästi vastu või suhtuti eelarvamustega?
Vicky pere on India mõistes väga eriline. Tavapäraselt välismaa kaasasse hästi ei suhtuta. Mina olen saanud väga sõbraliku vastuvõtu olles just see, kes ma olen ja ilma igasuguste mööndusteta. Nii Vicky vanemad, lapsed kui ka sugulased suhtuvad minusse imearmsalt. Minu lapsed, sugulased ja sõbrad suhtuvad Vickysse väga hästi ja on tal aidanud Eesti elusse sisse elada.
Oleme neile kõigile väga tänulikud! Ma usun, et ilma nende toetuseta ja bürokraatia hammasrataste vahel olles oleks väga raske pereelu arendada.

Mis on Vicky silmis suurimad erinevused koduriigi ja eesti inimeste vahel?
Eestlased on rahulikumad, tasakaalukamad ja parema iseloomuga avatumad ja südamlikumad. Samas ei ole enamus neist valmis lahendusi leidma, kui on mõnes teenindusasutuses abi vaja, kohtab tihti vastust ei saa, ei ole.
Indias leitakse lahendused. Ma just mõni päev tagasi sain parandusest kätte peene kontsaga valged kingad ning pidin šoki saama — kontsaplekid olid paar nr suuremad ja ROOSAT värvi! Vaata pilti ja loe lisa Goa blogist: http://est.kakonsultatsioonid.ee/blogi/index.html

Miks otsustasite saates osaleda?
Saates osaleda otsustasime seetõttu, et filmimees.ee meid lihtsalt oskas ära rääkida. Tundus põnev näha ühe tõsielusarja tegemise köögipoolt ja mulle meeldib kõik uus ja huvitav, olen uudishimulik. Vicky on ise olnud filmidirektor Indias ja ta jumaldab filminduses tegutsemist.
Mis seal salata, kuigi on ringkondi, kus nii mina oma interaktiivsete koolituste kui raamatutega tuntud olen ja Vicky oma  rändkaupluse ja india pea- ja näomassaazi ICM õpetamise ja teraapiaga hästi teada on, on Eestimaal veel palju neid inimesi, kes ei tea meie teenustest ja
tegemistest. Vicky on muuseas ainuke india verd inimene, kes Eestis massaazi pakub ja seda ka õpetab! Ta on paljusid inimesi aidanud. Usume, et peale saadet on meie teenused rohkem teada.
Lisaboonuseks oli koostöö vahvate filmitegijatega ja toredad uued sõbrad saate teiste paaride näol.

Loe teiste saateosaliste kohta : 

Eesti mees: mu hiinlannast abikaasa saab end Eestis vabamalt tunda kui kodumaal" href="http://naistekas.delfi.ee//kirevmaailm/mistoimub/eesti-mees-mu-hiinlannast-abikaasa-saab-end-eestis-vabamalt-tunda-kui-kodumaal.d?id=61228536">Eesti mees: mu hiinlannast abikaasa saab end Eestis vabamalt tunda kui kodumaal

Endise tippkorvpalluri naine: jäime Eestisse, sest ma ei taha, et mu lapsest saaks ">ameeriklane" "="" href="http://naistekas.delfi.ee//kirevmaailm/mistoimub/endise-tippkorvpalluri-naine-jaime-eestisse-sest-ma-ei-taha-et-mu-lapsest-saaks-ameeriklane.d?id=61165782">Endise tippkorvpalluri naine: jäime Eestisse, sest ma ei taha, et mu lapsest saaks "ameeriklane"="">

Ning vaata "Piirideta Armastuse" esimest osa täna kl 20 TV3`s.