Paigad, kuhu su kadunud sokk tõenäoliselt jäi:

1. Sokk ei jõudnudki masinasse
Võib olla, et panidki masinasse vaid ühe soki ja tema pesemata kaaslane kükitab mustapesukorvi põhjas, voodi all, diivani taga või botase sees.

2. Ta puges tekikoti sisse
Kas teate, kui tihti armastavad sokid pugeda nendega samal ajal pesus olnud tekikottide sisse? Kui sokk on veel pisike ka, ei pruugi sa seda ka siis märgata, kui tekki tekikoti sisse paned. Võib-olla annab kahtlane mügarik teki sees endast mõne aja pärast märku, võib-olla mitte…

3. Sa jätsid ta masinasse
Pesumasina trummel pole ühtlaselt sile, vaid seal on tihti ka erinevad nurgad ja kõrgendikud, mis aitavad pesu paremini pesu ajal segada. Vahel jääb märg sokk nii märkamatult nurga taha peitu, et ehkki oled enda arvates masina tühjaks tõstnud, jääb õnnetu sokk ootama, et sa ta üles leiaksid.

4. Sa leiad ta peagi… oma püksisäärest
Püksisääred, pluusivarrukad, kapuutsid, taskud… Sokid armastavad neisse peitu pugeda.

5. Ta lipsas peitu
“Mu pesumasinas oli paarisentimeetrine vahe, mida märkasin juba üpris alguses,” räägib üks kogenenud pesupesija. “Kui ma pesumasina remonti viisin, selgus, et aastate jooksul oli sealt vahest läbi pugenud tervelt kaheksa sokki!”

Veel mõningaid teooriaid:

6. Su kodus käis ühe jalaga varas
Ja miks tal peaks olema tarvis kaht sokki?

7. Su pesumasinat külastasid Sokimaa elanikud
… ja nad kasutavad su sokke kauplemiseks, endale riiete õmblemiseks ja muuks igapäevaseks.

8. Suur must auk imes su soki endasse
Terve kosmos on tegelikult lendlevaid sokke täis — meie kutsume neid tähtedeks.

9. Su sokid lahutasid
Nad ei saanud enam omavahel läbi ja läksid lahku. Ühtlasi tegid nad otsuse, kes jääb sinu juurde elama ja kes liigub oma eluga edasi…

10. Mõrvamüsteerium...
Su kadunud sokk on tapetud ja maha maetud. Kahtlusalusteks kõik samal ajal masinas viibinud riided. Alusta küsitlemist ja karista süüdlast!