Nüüd, kui sa oled ette kujutanud oma täiuslikku päeva (loe ka I osa), otsustanud pühenduda oma Tuleviku Minale, andnud ausa hinnangu oma oskustele ning võimetele, on aeg reastada oma tähtsaimad tegevused.

1. Kontrolli oma sisetunnet — tee sellele kohe inventuur.
Kas su süda on ülevoolavalt rõõmus ja õnnelik, kui sa saad kõik oma asjad tehtud õigeks ajaks ja soovitud viisil? Või vastupidi — tunned sa end pettunult ja läbikukkunult ning sa tead, et on paremaid võimalusi, kuid sa pole veel välja nuputanud, milliseid.

Tee kohe inventuur oma südames ja uuri välja, mis on valesti. Mis sind takistab ja tagasi hoiab, et luua omale uus ning parem reaalsus?

2. Reasta oma tähtsamaid tegevused nende väärtuse järgi.
Siin on sulle ülesanne: reasta vasakule poole paberile oma prioriteedid, nagu näiteks töö, tervis, perekond jne. Nimekirja tippu kirjuta neist kõige tähtsam ja kõige alla, lõppu vähemtähtsam. Siis kirjuta samad asjad paberi paremale poolele järjestuses, kui palju sa neile aega kulutad. Kas jooned vasakus ja paremas tulbas olevate tegevuste vahel on horisontaalsed või hoopis ristuvad omavahel?

Inimesed ei kuluta enda aega sageli oma tähtsaimatele asjadele, kuna suurem osa nende ajast kulub hoopis hädaolukordade lahendamisele. Tähtsuste reastamisel küsi endalt: Kas see on mu tõeline prioriteet, mulle tõesti oluline asi, mis peab tehtud saama või on see lihtsalt hädaolukord, millele oma aega kulutan?

3. Reasta oma prioriteedid, mis annavad sulle kõige enam tagasi, ajakavasse.
Äärmiselt tähtis on oma prioriteedid ajalisse järjestusse seada. Prioriteedid, mis pole ajaliselt kavva pandud, jäävad tegemata.

4. Tee olulised asjad ära enda poolt märgitud ajaks.
Kui sa tahad luua omale täiuslikku päeva, siis sa pead enda jaoks olulised asjad tehtud saama ajakavas märgitud ajaks. Pettumust tekitab just teadmine, et asjad, mis sa pidid ära tegema, on siiski tegemata. Sinu edu tuleb aga teadmisest, et plaanitud asjad on õigeaegselt tehtud. Kui tähtsad asjad on tehtud õigeaegselt ja plaanipäraselt, tekitad sa omale sisemise emotsionaalse impulsi, mis loob sinus uut sisemist kasvu, uusi standardeid ning uusi isiklikke parimaid saavutusi.