Milka tõlkimispõhimõte on väga lihtne. Avades delfi.ee mistahes portaalis artikli kommentaariumi, leiate sealt spetsiaalse reklaamivälja. Väli muutub sellele vajutades tõlkijaks, mis muudab kõikides märkustes negatiivsed sõnad positiivseks.

Kõige lihtsam on tigedust võita just naeratuse ja hea sõnaga! Pole vaja ärrituda ja asuda kurjustajaga vaidlema, kui teil on hea võimalus võtta abiks Milka tõlkija. Ebameeldivad emotsioonid kaovad varsti pärast tõlgitud kommentaaride lugemist. Ootamatud ja humoorikad uued kommentaarid lahutavad lisaks teile ka teie sõprade meelt. Kommenteerijate kurjad sõnad teevad läbi metamorfoosi: „ped…“ — „semu”, „tuleks kohapeal maha lasta“ — „tuleks jõuda üksteisemõistmiseni”, „l…“ — „leedi”, „üles puua“ — „austada”, ja samas vaimus edasi.

Milka pakub erakordset ja ennenägematut võimalust tegutseda vihkamissõnadest ja muust rämpsust puhastatud virtuaalkeskkonnas.

„Muutes negatiivsed kommentaarid jaatavateks, kutsub Milka inimesi üles mõtlema suhtlemisvõimalustele virtuaalkeskkonnas ning samas jätkab oma sotsiaalse vastutuse traditsiooni: üritab maailma kasvõi veidi paremaks ja tundlikumaks muuta,” selgitas Milka tootejuht Brigita Migonienė.

Rahvusvaheline tolerantsuse päev

Sellisel ainulaadsel viisil kutsub Milka 16. novembril tähistama rahvusvahelist tolerantsuse päeva ja teeb ettepaneku otsida koos lahendusi internetikultuuri probleemile. Kuigi probleemist räägitakse juba ammu ja palju, on ära tehtud väga vähe.

Praegu meenutavad uudisteportaalide artiklite kommentaarilehed pigem lahinguvälja kui rahulikku arvamuste vahetamist või arutlust. Kui aruka kommenteerimise piir ületatakse, kaasneb sellega vihakõne, vandesõnad, ropendamine, solvangud ja vihkamine.

Õelad kommentaarid tekitavad küsimuse, miks valavad inimesed oma vimma teiste peale välja. Psühholoogid väidavad, et elame keerulistel aegadel. Paljud inimesed kannatavad stressi, pettumuste ja lootusetuse all. Kui kõrval ei ole mõistvat inimest, kes suudaks kaasa tunda ja abistada, siis hakkavad rasked mõtted survet avaldama, südant kriipima ning selle tagajärjel võib inimene lõpuks muutuda tundetuks ja külmaks. Spetsialistide arvates on inimestel just internetis kõige lihtsam oma negatiivseid emotsioone välja elada.


Milka 2011. aastal 17 Euroopa riigis tehtud uuring näitas, et paljudes Euroopa riikides jätavad stress, pinge ja alaline kiirustamine järjest vähem ruumi südamlikkusele. Selgus, et kõigis uuringus osalenud riikides on suur osa elanikke nõus väitega, et kui nende riigi elanikud oleksid südamlikumad, muutuks elu seal paremaks.

Milka on varemgi kutsunud kõiki üles jagama häid emotsioone. Näiteks telereklaamis innustab Alpi lehm inimesi olema õrnad, armastavad ja üksteise vastu tähelepanelikud, et ka ümbritsevad inimesed saaksid õnnelikuks.

Nüüd kutsub Milka omal algatusel kõiki portaali lugejaid muutma internetisuhtlust kasvõi veidi heatahtlikumaks, mõistma ja sallima üksteist paremini ning võitlema viha vastu naeratuse ja heade emotsioonidega. Proovige Milka tõlkijat ja jagage oma kogemusi sõpradega: kustutagem heatahtlikult naeratades kommenteerijate sõnavarast inetud ja kurjad sõnad! Võib-olla juhtub, et kuu möödudes pole sellist tõlkijat enam vajagi.