Meie vabariigi algusajal, aastal 1918, tärkas uusi ideid ka Lõunaristi all, Hea Lootuse neemel. Kolonisatsiooni ajal sinna asutatud eurooplaste väikesed veinimõisad soovisid jõud ühendada, et Lõuna-Aafrika parimad veinid kõigi soovijateni tuua. Selleks loodi kooperatiiv nimega Koöperatiewe Wijnbouwers Vereniging ehk KWV. Nende unistus sai teoks ja tänaseks on KWV Lõuna-Aafrika suurim veinitootja.

KWV sortiment hõlmab stiilseid ja peenelt arendatud lõuna-aafrika suure südamega veine, varutud meie teadlikule veinisõbrale, kes otsib rikastavat kogemust. Suursündmusi ja tähtpäevi aitab pidulikumaks teha KWV klassikaline sortiment. KWV tippveinideks on Roodebergi nime kandvad tõeliselt muljetavaldavad veinid. Nende aristokraatlike ja elegantsete veinide nimi viitab Lääne-Kaplinna mägedele, mis saavad punase värvivarjundi õhtuse päikeseloojangu ajal.

Tänaseks on KWV Lõuna-Aafrika kvaliteetveini sünonüüm. KWV veinimeistrid külastavad pidevalt viinamarjaistandusi, et olla kursis kasvupinna ja marjaga. KWV peakorter asub Paarl’is ja kooperatiivi kuulub üle 5000 viinamarjakasvataja ja veinivalmistaja.

Like’i või jaga seda artiklit ning osale loosimises! 
Kõigi vahel, kes seda artiklit Facebookis jagavad,  loositakse välja Matti Timmermanni veinikoolitus 10-le inimesele. Mõnus veiniõhtu leiab aset restoranis Dominic. Võitja loositakse välja 30. Detsembril ning avaldatakse www.valior.ee kodulehel. Osalejad peavad olema vanemad kui 21 aastat.

Tähelepanu! Tegemist on alkoholiga. Alkohol võib kahjustada teie tervist.

Matti Timmermann
KWV