1. Mida sa arvad sellisest esinemisest, mille ajal oled tõstetud 50 m kõrgusele taevalaotusesse?

Ootan esinemist suure põnevusega. Kuigi ma ei oska veel seda 100% ette kujutada, siis teistmoodi kogemus saab see kindlasti olema. Kui hirm peaks peale tulema, siis usun, et positiivne kogemus ületab selle.

2. Kõrgusekartust sul ei ole?

Ma arvan,et enamus inimesi ei tunne end 100% mugavalt, kui jalad ei puuduta maapinda, kuid otseselt kõrgust ma ei karda. See on ületatav ebamugavus.

3. Millistes ekstreemsetes kohtades on sul veel esinemisi ette tulnud?

Eestis on ilmastikuolud väga vahelduvad ning seetõttu olen nii mõnigi kord pidanud just ekstreemsetes välioludes esinema. Ükskord Pärnus Ammende Villas üles astudes sadas meeletult rahet ja vihma, rahe peksis näkku nii mulle kui publikule ja tuul puhus kõri peale. Ka elekter kadus ära, nii et üks lugu tuli laulda kõva häälega ilma elektri ja võimenduseta. See oli päris ekstreemne kogemus.

Kõrgetest kohtadest võib tuua esile Lennusadama laealuse kõrgeima kaare, kus peal olen esinenud. Alt tundus see päris kõrge, aga üleval ei olnudki hull olla.

4. Dinner in the Skyl pakuvad hõrgutis parimad kokad Eestist ja mujalt, milline on sinu suhe toiduga?

Väga hea, nagu enamik inimestel ma arvan. Süüa on tarvis, et energiat saada. Viimased 13 aastat olen olnud taimetoitlane sellel lihtsal põhjusel, et liha lihtsalt ei maitse mulle ja ei teki isu selle järele. Nüüd on lihtsam väljas söömas käia, kuid kuskil 7 aastat tagasi oli päris keeruline restoranides ilma lihata rooga tellida. Üldiselt on hea söök üle kõige ja mulle meeldib väga süüa.

5. Mis on oluline hea toidu juures?

Kõige olulisem on maitse ja maitsva toidu portsjon ei peagi olema nii suur, et kõhtu täis saada, vastupidiselt maitsetule ja ebakvaliteetsele toidule, mis ei ole tihti peale toitainete poolest nii toitev. Seetõttu tulebki seda kõhu täis saamiseks korraga palju rohkem süüa. Eelistan kindlasti maitsvat toitu, mis on juba emotsionaalselt palju toitvam.

Teisena tooksin välja toidu värskuse. Kahjuks ei ole Eestis alati saada värsket juur- ja puuvilja. Toorelt nopitud ja järelvalminud viljad ei ole päris need, mis küpsed ja värskelt korjatud, seega on kahju, et meie kliimas värskete viljade aeg nii lühike on.

6. Mõlemad selle aasta peakokad Vladislav Djatšuk ja Jouni Toivanen on tuntud oma kaunite serveeringute poolest. Kui oluline on sinu jaoks toitude serveerimiskunst?

Toidu visuaalne pool on minu jaoks hästi oluline. Lavalegi minnes ei pane ma selga teksapükse ja sätin ennast enne esinemist, austades sellega oma publikut. Sama on toiduga, pakkudes visuaalse elamuse, austan sööjat. Pool söögist me ju söömegi silmadega. Olles emotsionaalsed olevused on visuaalne emotsioon väga oluline — hindan seda ja mõtlen selle peale.

7. Millist muusikalist elamust plaanid pakkuda Dinner in the Skyl toiduelamuse kõrvale?

Muusikaelamus saab olema Dinner in the Sky üritusel segu erinevate aegade popmuusika singlitest, mis on Sven Lõhmuse sulest ja minu poolt lauldud. See saab olema hitisadu!

8. Millised ootused on sul Dinner in the Sky üritusele ja esinemisele?

Ma olen täiesti kindel, et see saab üks põnev ja uudne kogemus olema. Ma usun, et kombinatsioon taevalikust paigast, toidu- ja muusikaelamusest pakub inspiratsiooni ja erilisi hetki, mida hiljem meenutada. Ma loodan, et saadud emotsioon ärgitab ka hiljem argielus taaslooma ja märkama inspireerivaid hetki. Neid rõhutades on elu rõõmsamates värvides.

Dinner in the Sky toimub selle suve jooksul Tallinnas kahel korral: 10.-15. juunini Rotermanni kvartalis ning 12.-17. augustini Kunstiakadeemia väljakul (Tartu mnt 1). www.dinnerinthesky.ee