Nüüd kannavad nad ka seal soengut.

Varasematel aegadel tähistas raseeritud häbemekink teatavat ametit, kus oli nõutav naiselike väärtuste demonstratsioon.

Tänapäeval on aga häbeme epilatsioon täiesti uudne ja moodne ettevõtmine; soengu vormid aga selles intiimses kohad võivad olla kõige mitmekesisemad.

Tuleb välja, et on olemas isegi spetsiaalsed salongid, kus soenguid teevad kogenud meistrid. Milline tuleb lõikus, sõltub vaid kliendi fantaasiast.


Näiteks piirduvad konservatiivsed naised klassikalise “bikiini” vormiga: külgedelt lõigatud kolmnurk, selge horisontaalse joonega üleval; radikaalid eelistavad täielikku epilatsiooni.

On olemas ka vahepealsed variandid, näiteks “string”, see soeng pole, tõsi küll, selleks mõeldud, et partneri ettekujutust ergutada, vaid väga lahtiste supeltrikoode tarvis; on olemas ka mini-rombi kujutis ning lõpuks veel “mohikaanlase” stiil – see on pikk kitsas riba.


Moes on “liblikas”, “kiisu”, “silm”, kilpkonn”, “süda” ning isegi “Taaveti täht”. Kusjuures tellimuse juurde käib mitte ainult lõikus, vaid ka värvimine.

Arusaadavalt on sellise soengu tegemine küllalt kallis lõbu ning mitte iga naine ei saa seda endale lubada. Sääraste salongide töötajate sõnul külastavad neid sageli “hoolitsetud keskeas daamid – tormilise fantaasiaga rikkad esteedid”.
Leidub ka selliseid originaalitsejaid, kes ei varja, et seni, kuni nemad end lõigata lasevad, on kodus kogunenud juba sõbrad, et siis koos uut soengut imetleda. Kõige kummalisem on (jällegi meistrite kinnitusel), et tellijate seas ei ole üldsegi prostituute.
Sagedased kliendid on aga tütarlapsed (samuti ka noormehed), kes teenivad leiba erootilistes show´des ning striptiisibaarides. Suvel on läbi astunud ka nudistid, kes soovivad oma lõikusega tekitada furoori oma “usuõdede ja –vendade” seas.

Muide, nagu võiski oletada, pole uus mood mitte päris uus.
Pikantse koha eest hoolitsemise traditsioon ulatub iidsetesse Idamaadesse ning on edasi antud põlvest põlve. Kuid alles XX sajandi lõpul jõudis see kunst Euroopasse ja Ameerikasse. Venemaale leidis see tee paar aastat tagasi, kui Sankt-Peterburgi ilmusid ameerika spetsialistid ning hakkasid seal läbi viima meistri-klasse.
Alguses suhtus rahvas sellisesse uuendusse ettevaatusega. Viimasel ajal on aga taolised soengud vägagi moodi läinud.

Muide, selle moe harrastajaid ei hirmuta ka see, et kogu protseduur kestab vähemalt poolteist tundi. Mida kõike ilu nimel ei teeks!

vaata lisaks