* kurkum — imehea värvija, annab ilusa erkkollase tulemuse. Ettevaatust, määrib ka kõik muu ära, mille vastu läheb. Siiski tasub proovida!

* punane kapsas — suurim üllataja heas mõttes. Keetsin kõigepealt punase kapsa viilusid vees, mõnda aega kuni kapsas ise helesiniseks muutus ja kogu värv vette eraldus. Vaat selles vees mu muna terve öö seisiski ja hommikuks oli imeilus sinine! Tasub proovida!

* matcha tee — kui muna oli matcha's mõned tunnid seisnud tundus, et sellest ei tule midagi huvitavat. Aga hommikuks, ennäe imet, oli muna saanud ilusa sooja rohekaskollase tooni. Tasub proovida! PS! Kasutaksin munade värvimiseks soodsamat, Hiina matcha teed.

* must looduslik toiduvärv (peen söe pulber) — muna seismisel söega segatud vees ei olnud mitte mingit erilist mõtet. Usun, et sama tulemuse saaks, kui see süsi vähese veega lahustada ja siis muna üle pintseldada. Peale pikka ligunemist oli osa söest siiski munale külge jäänud ja kui ma seda köögipaberiga õrnalt tupsutasin, ei tulnud see ka kuivatamisel maha. Et tulemus põnevam oleks, lisasin veidi toiduks mõeldud kullalehte. Meie suurema lapse lemmikmuna!

* punane paprika — pettumus, tulemus sarnaneb tavalise pruuni koorega munaga. Paprika punasest värvist pole aimugi. Ei soovita!

* peet — poole leotamise ajal oli muna erksamat lillat värvi, hommikuks oli tegu pigem pruunikaslilla värviga. Järgmisel korral jälgiksin mängu ja võtaksin varem välja. Tasub proovida! Ahjaa, värvi saamiseks lisasin kuuma vett riivitud keedupeedile ja jätsin riivitud peedi ka koos munaga ligunema.

* spirulina pulber — täiesti mõttetu ettevõtmine, spirulina sügavast tumerohelisest värvist pole haisugi, tulemus on vaevumärgatav helehall. Kindlasti ei soovita proovida, see lusikatäis tuleb hoopis mahla sisse segada ja ära juua, sest niimoodi on sellest ütlemata palju kasu tervisele.

Pildilt puudub veel üks katsetus, mille tulemus ei olnud kiita, aga mis oli iseenesest huvitav. Nimelt tahtsin teha sinist muna ja valasin kuuma vee peale kassinaeri õitele. Teadsin juba varasemast, et need annavad kiiresti ilusat sinist värvi. Ja nii oligi. Aga kui ma õisi sinisest veest välja ei võtnud, siis lisandus sellesse hiljem ka kollast ja rohelist ülejäänud õite osadest ning vedeliku värv muutus pruunikaks ja koledaks. Valasin vee ära ja tegin uue. Seekord võtsin ilusa sinise värvuse saavutamisel kõik õied välja ja panin muna sisse. Mõne aja pärast, kui mulle tundus, et värvid ikka piisavalt munadele külge ei hakanud, meenus mulle, et kui ma mittelooduslike värvidega mune värvivedelikus hoides värvin, siis peab lisama ka veidi äädikat, et värv kinni hakkaks. Asusin siis igasse kaussi törtsu äädikat lisama. Kui ma kassinaerini jõudsin, siis juhtus selline keemiline reaktsioon, et äädika lisamisel muutus vedelik heleroosaks ja mõne aja pärast kadus värv praktiliselt üldse ära. Niisiis kassenaeri sinist värvi ei tulnud, aga pere noorematele liikmetele pakkus selline mustkunst põnevust ja seetõttu sai äädikakatset isegi korratud. Nii et pole halba ilma heata!