Erik sündis täielikus hapnikupuududes, mistõttu puudusid tal kõik tavalisele vastsündinule omased refleksid — köhimine, imemine, neelamine. Eriku kaksikvend läks kohe pärast sündi inglite juurde… Ka Erikule ei andnud arstid eriti palju lootust.

Kuigi algus oli väga raske, ei andnud noor pere alla ning pere ja arstide ühiste pingutuste tulemusena ja Eriku noorema õe Lisett-Marii abiga on Erik aga sööma hakanud ning suudab nüüd seina najal püsti tõusta ja paar sammugi astuda.

Loe Eriku lugu pikemalt teatejooksu kodulehelt!'

Täna joosti Eriku ja teiste liikumisraskustega laste toetuseks.

Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Annetused jagunevad kolmeks ning lähevad 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ning teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. 6-aastane Erik sündis elutunnusteta ning elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama, tänu taastusravile astub Erik aga tänaseks abivahendite toel juba ise väikseid samme. 12-aastasel Artjomil jäid sünnitrauma järel halvatuks mõlemad jalad ja üks käsi, kuid Haapsalus püütakse temagi taastusraviga abivahendite toel liikuma saada. Lisaks saab Haapsalus ravi veel sadu väikeseid patsiente. Eriku ja Artjomi lugusid saab lugeda kodulehel www.teatejooks.ee/toeta.html. Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Eriku, Artjomi ja teiste liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada annetusega, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).