Meie lugeja Diane kirjutas nii:

Kuigi sügisel on näonahk on kuivem ning juuksed rohkem elektrit täis, olen selleks valmistunud. Poes leidub küll hulgaliselt kuiva naha niisutamiseks sobilikke tooteid, kuid erihoolduseks eelistan valmistada ise näo-ja juuksemaske. Kuna mul on segatüüpi nahk, mis kipub talvel eriti kuivaks ja suvel pigem rasuseks muutuma, on niisutus talvisel ajal eriti vajalik.

Näonaha hoolduseks eelistan avokaado ja mee kooslust, mis annab nahale sära ja tõhusa niisutuse. Maski tegemiseks läheb vaja ühte valmis avokaadot ja üht supilusikatäit mett. Seejärel tuleb need omavahel segada ja kanda kuni pooleks tunniks näole. Pärast seda loputada mask veega maha. Muide, kui seda maski jääb veidi veel alles, lisan sellele ühe pudruks tambitud küpse banaani ja kannan tunniks juustesse. Siis pesen maha.

Paraku on mu silmaümbrused väga õhukesed ja vajavad korralikku hoolt. Seetõttu valmistan neile kreemi, mida kannan peale nii enne magama minekut kui hommikul. Selleks segan kokku kaks teelusikat kookoseõli, ühe teelusika magusmandliõli ja kolm kuni neli kalamaksaõli kapslit, mille lõikan eelnevalt kääridega katki, et sealt õli välja pigistada.

Seda kreemi hoian ma külmkapis. Milleks see näole hea on? Nimelt sisaldavad magusmandli- ja kalamaksaõli E-vitamiini, mis aitavad muuta tumedad silmaümbrused heledamaks. Samuti aitab see ennetada peeneid kortse. Juba kahe-nelja kuu möödudes on näha tulemusi.

Samuti üritan ka enda juukseid alati korralikult hooldada. Kolm korda nädalas masseerin õhtuti peanaha sisse magusmandliõli. Hommikuti pesen juuksed.

Külmad sügistuuled teevad liiga ka huultele, mis kipuvad lõhenema. Selle ennetamiseks koorin suud. Koorija valmistan kodus leiduvatest asjadest. Tavaliselt miksin omavahel pruuni suhkrut, kookosõli, mett ja veidi kaneelipulbrit, mis muudab huuled ka veidi lopsakamaks. Pruun suhkur aitab hoida huultes niiskust, kookosõli sisaldab E-vitamiini , mis kaitseb nahka, ja mesi aitab hoida ära põletikud ja taastab niiskuse. Ka seda imelist toodet hoian ma külmkapis, väikeses kaanega toosis.

Selline on minu algava külmaperioodi erihooldus — kõik vajaliku valmistan kodukapist leiduvast. Loodan, et keegi leiab abi nendest nippidest ja läheb rõõmsalt vastu külmadele sügistuultele.