* Pidime kaaslasega õhtul välja minema. Olin eriti hoolikalt valmistunud ja kõik läbi mõelnud. Mul olid lühikesed rohelised püksid, sametist saapad ja roheline pluus. Olin endaga väga rahul, kammisin juukseid ja õhkasin, kuidas mu kallim mind vaatab, kui välja läheme.

Kui ta mind koridoris nägi, hakkas ta suure häälega naerma ja ütles, et ma näen välja nagu Robin Hood. Ma ei mäleta sellest õhtust rohkem midagi. Rohelisi asju ma peale seda ostnud ei ole.

* Minu parim kompliment öeldi mulle ülikooli ajal. Olime grupikaaslastega ühikatoas ja õppisime. Meid oli palju ja lahendasime ning arutasime koolitöid. Selle sagina keskel järsku üks koolivend jäi mulle korraks silma vaatama ja ütles, et mul on väga ilusad silmad. Üllatusin ja tänasin teda korra ning siis kohe nagu unustasime selle ja õppisime edasi.

Parim oli see seetõttu, et see kompliment oli öeldud ilma igasuguse tagamõtteta ja eesmärgita. Jutu sees lihtsalt andis teada oma arvamuse ja see oli tõeliselt armas ja meeldejääv.

* Minu mees on koosolemise jooksul palju kauneid sõnu kirjutanud ja öelnud, kuid kõige meeldejäävam on siiski päev, kui leidsin korterist erinevatest kohtadest kollased märkmepaberid, millele ta oli kirjutanud palju komplimente.

Oma käekotilt leidsin kirja: “Sa oled stiilne,” dušigeeli peal kirjas “Sa lõhnad hästi,” raamatu peal “Sa oled tark,” kohvi peal “sa oled joovastav” ning neid lauseid oli veel teisigi. Mitu päeva hoidsin märkmepabereid enda öökapil aga nüüdseks on need ära visatud sest nüüd ütleb ja teeb ta palju rohkem ilusat kui jõuaksin meeles pidada.

Saada sinagi meile oma armas mälestus naistekas@delfi.ee!