Tegemist on esimese nii suures mahus toimuva messiprojektiga Saku Suurhallis, kus ligi 60 firmat tutvustavad erinevaid tooteid lastele ja lastega peredele.

Mess nimega Laps on toimunud juba 10 aastat, jäädes seni ainsaks omalaadseks sündmuseks Eestis. Messi uus peakorraldaja Taveco Disain OÜ on üritanud projekti edasi arendada lapseüritusest pereürituseks. Sel eesmärgil on muudetud messi nime, temaatikat ja sihtrühma. Kui varem oli see projekt hästi beebikeskne, siis nüüd on laste vanuseklass viidud vahemikku nullist kümneni.

Messikorraldaja ja ürituse suursponsori AS Kalev ühisprojektina toimub kogu Eestimaa laste ühise suure kommiussi mõõtmine. Iga laps saab messile kaasa tuua oma kommipaberitest valmistatud ussi. Kõikide laste väikesed ussid liidetakse üheks suureks ussiks ja mõõdetakse üle kahel korral. Laupäeval kell 16.00 ja pühapäeval kell 15.00, mõni tund enne messi lõppu. Tore on sealjuures see, et suursponsor Kalev annab iga ussijupi toojale uue ussi stardipaki.

Lisaks erinevatele toodetele pakub mess ka kirevat meelelahutusprogrammi ja sportlikku vaba aja veetmise võimalust nii suurtele kui väikestele. Messi päevajuht on Urmas Vaino. Messil saavad kasulikke teadmisi omandada nii lapsevanemad kui lapsed. Tallinna linnavalitsuse Sotsiaal- ja Tervishoiuamet korraldab seminari ja õpitoa, kus on võimalik kõigil asjast huvitatutel ennast paljude erinevate teemadega kurssi viia.

Tallinna Liikluspolitsei Lõvi Leo liikluslinnakus toimub tõeline liiklus, kus enne rooli istumist saavad koolitust kõik väikesed liiklejad.

Messi ametlik avamine on 4. oktoobril kell 12.00

Mess on avatud 4. ja 5. oktoobril kell 10.00-17.00