Kontserdist tõotab tulla värvikas muusikasündmus. Prantsuse helilooja, džässistiilis ja klassikalise klaverimuusika virtuoos, arranžeerija ja dirigent Michel Legrand on kirjutanud muusika rohkem kui 200 filmile ja mitmele muusikalile, salvestanud üle 100 albumi, saanud kolm Oscarit ja viis Grammyt parima muusika kategoorias.

Ta on teinud koostööd Frank Sinatra, Charles Aznavouri, Barbara Streisandi ja Liza Minnelliga. 20-aastaselt asutas Legrand oma orkestri. Samal ajal kirjutas ta oma esimesed laulud ja hakkas looma muusikat Rolan Pety balletitrupile. 23-aastaselt andis ta välja oma esimese albumi „Armastan Pariisi”, millest sai bestseller instrumentaalmuusika plaatide hulgas.

Tõelise kuulsuse saavutas maestro aga 1960ndate keskel, kui ta kirjutas muusika Jacques Demy filmidele „Cherbourg’i vihmavarjud” ja „Rochefort’i tüdrukud”. Muusika filmist „Cherbourg’i vihmavarjud” on kõige rohkem interpreteeritud filmimuusika. Kõiki naisosi laulis selles filmis helilooja õde.

Legrand on elav legend, kelle muusika saatel on armunud, suudelnud ja õnnelikust tulevikust unistanud juba mitu põlvkonda. Ta on kaasaegne helilooja, kellele ei ole võõras miski muusikaga seonduv. Tänu tema ülimale professionaalsusele muutub estraadimuusika tõsiseltvõetavamaks, suured sümfoonilised vormid lihtsamaks, mõistetavamaks ja demokraatlikumaks.

Aasta 2010 on Prantsusmaal kuulutatud Michel Legrandi aastaks, sel aastal täitub suure helilooja 50. loominguaasta. Spetsiaalselt maestro jaoks tuuakse Nokia kontserdimajja Eesti parim klaver Steinway & Sons.

Orkester Moskva Virtuoosid esineb Tallinnas juba mitmendat korda. Publik armastab seda orkestrit tema unikaalse esituslaadi ja kordumatu atmosfääri tõttu, mille muusikud suudavad igal kontserdil luua. Orkestrile on omane eriti põhjalik süvenemine autori mõttesse, kõla ilu ning ulatus, peen nüansitaju, särav esitus ja intelligentsus.

Alates kammerorkestri Moskva Virtuoosid loomisest on selle kunstiliseks juhiks olnud silmapaistev viiuldaja ja dirigent Vladimir Spivakov. Just tänu maestro Spivakovile ja tema 30-aastasele tööle orkestriga kuulub Moskva Virtuoosid täna maailma parimate kammerorkestrite hulka ja naudib kõrget mainet, mis on saavutatud aastatepikkuse järjekindla ja loomingulise tööga.

Piletid on müügil.