MUST — elegantne, jõuline, klassikaline

Must on võimu värv. Seda tooni autoga sõidavad naised, kes ei lase endaga manipuleerida, ütleb värvikonsultant Leatrice Eiseman. Nad armastavad elegantsi ning eelistavad klassikat ja see kehtib ka nende kõikide teiste valikute kohta. Tõenäoliselt on musta värvi auto omanikul kapis ka väga palju musti riideid.

Parim must auto: Jaguar XJL

VALGE — puhas, pedantne, otsekohene

Valgete autode omanikele on raske meele järele olla. Neile meeldib pisiasjade kallal norida, nad armastavad puhtust ja on ülimalt pedantsed. Valge on puhtuse värv. Valge autoga naised armastavad koristada ning nende auto on alati kiiskavalt puhas nii seest kui väljast. Ning nende kodu ja töölaud samuti.

Parim valge auto: Ford Escape Oxford White toonis

PÄRLMUTTER — glamuurne, põnev, elukogenud

Heledat pärlmuttertooni ei tohiks segamini ajada tavalise mati valgega. “Pärlmutter on šikk, peen, erutav, põnev. Läige lisab alati natuke draamat juurde,” selgitab värviekspert.

Parim pärlmutrivärvi auto: Lexus RX Starfire Pearl toonis

HÕBEDANE — moodne, elegantne, prestiižne

Hõbedase auto omanikul on tõenäoliselt mitu rauda korraga tules, seda nii eraelus kui tööalaselt. Kõik asjad, mis on kuldset või hõbedast värvi, paistavad välja oluliselt hinnalisemad ja väärtuslikumad kui igavad ja matid toonid. “Selle auto roolis on naine, kes ei lepi tavalise halli tooniga. Neil peab olema läikiv auto, sest nad soovivad näida glamuursemana, uhkemana, paremana,” räägib Eiseman.

Parim hõbedane auto: Nissan Altima Brilliant Silver toonis

PUNANE — sensuaalne, dünaamiline, elav

Punaseid toone on palju ning üldiselt on nende kohta käiv jutt sama, kuid erksaid toone eelistavad naised on julgemad. Peamine märksõna, mis punasega seostub, on muidugi sensuaalsus. Punaste autode juhid on dünaamilised ja energilised, nad naudivad tähelepanu ning oskavad end alati sättida rambivalgusesse.
Tumedamaid punaseid armastavad naised on tagasihoidlikumad. Nad naudivad samuti tähelepanu, kuid ei tõmba seda pidevalt endale, on salapärasemad ja isegi natuke müstilised.

Parim punane auto: Ferrari California

HALL — neutraalne, kaalutlev, praktiline

Halliga on kõik selge — hall on hall ja autoomanik on samuti hall, neutraalne, igav, kaalutlev, praktiline, pragmaatiline. Nad naudivad nimekirjade koostamist, päevaplaanide tegemist ja kõikide asjade üle väga pikalt ja põhjalikult arutlemist.

Parim hall auto: VW Tiguan Pepper Gray Metallic toonis

HELESININE — rahulik, truu, aus, TUMESININE — enesekindel, usaldusväärne, autoriteetne

Sinise auto juhti võid iga kell usaldada, hoolimata sellest, millist sinise tooni tema sõiduk on.
Hele- ja keskmine sinine on jahedad värvid. Samasugused on helesiniste autode omanikud — jahedad, rahulikud, isegi külmad. Neid on raske rivist välja viia, kuid samas on nad ääretult ustavad — ta oli, on ja jääb sinu sõbraks alatiseks.
Tumedama sinise eelistajad on aga natuke enesekindlamad ja autoriteetsemad.

Parim sinine auto: Scion iQ Pacific Blue Metallic toonis

ORANŽ — väljendusrikas, mitmekülgne, elurõõmus

Oranže autosid väga palju ei ole, mis annab märku selle omaniku soovist silma paista. Nad on väga väljendusrikkad, mängulised, mitmekülgsed, võlvad. Naine, kes julgeb sõita oranži autoga, on lõbus ja meeldiv kaaslane.

Parim oranž auto: Toyota Prius C Habanero toonis

PRUUN — võimukas, unikaalne, BEEŽ — kahe jalaga maa peal

Vanasti seostati pruuni maaläheduse, loodusarmastuse ja kainusega. Arvati, et pruuni või beeži auto omanikud on pehmelt öeldes igavad inimesed, kes naljast ja naerust midagi ei tea. Nüüd aga omistatakse pruunile ka positiivsemaid tähendusi tänu tumedale šokolaadile ja kohvile. Tumepruunide toonide eelistajad armastavad klassikat ja elegantsi rohkemgi kui musta värvi sõbrad ning soovivad seda veelgi rohkem esile tuua, sest pruunid toonid on põnevamad ja unikaalsemad.
Beeži tooni autoga sõidavad naised, kes on väga kindlalt kahe jalaga maa peal ning kõigutamatult rahulikud.

Parim pruun auto: Volkswagen Jetta Toffee Brown Metallic toonis

TUMEROHELINE — tasakaalukas, usaldusväärne, HELEROHELINE — otsekohene, traditsioone armastav, looduslaps

Rohelist autot rooliva naise eu on tõenäoliselt väga kenasti paigas. Roheline on kõige tasakaalukam värv kogu gammas. Mida tumedam roheline, seda usaldusväärsem juht. Heledate toonide sõbrad on looduslapsed — lihtsad, naturaalsed, loomulikud.

Parim roheline auto: Dodge Dart Citrus Peel Pearl toonis

KOLLANE — elurõõmus, humoorikas, särav

Kollaste autodega sõidavad igavesti noored naised, tõelised päikesekiired ja rõõmurullid. Nad naeravad, teevad nalja, naudivad elu, lusti ja lõbu.

Parim kollane auto: Chevrolet Camaro

Allikas: iVillage.com