Taharrush jamaei’d saab korraldada ainult väga rahvarohkes kohas, kus puudub piisav politsei järelvalve. See näeb välja nii, et grupp mehi valib välja üksiku naisterahva, nad kogunevad tema ümber ja hakkavad teda käperdama. Rünnak võib viia ka vägistamiseni. Tihti on ka juhtumeid, kus ohver ahistamise käigus paljaks röövitakse.

Tavaliselt jäävad taharrush jamaei’l osalenud mehed karistamata, sest seoses rahvarohkuse ja üleüldise kaosega ei suuda politsei hiljem neid isikuid tuvastada. See paneb rünnakuid korraldavad mehed end karistamatuna tundma ja nii need kuriteod hakkavad korduma.

Esimest korda tegi lääne ajakirjandus sellest nähtusest juttu aastal 2011, kui Egiptuses sattus taharrush jamaei ohvriks Lõuna-Aafrika ajakirjanik Lara Logan, kes tegi CBS-ile reportaaži Kairos Tahriri väljakul toimuvatest pidustustest. 44-aastane ajakirjanik leidis end järsku suure meestekamba keskelt, tiritud eemale oma võttegrupist ja võõraste meelevallas. Naine kirjeldas hiljem oma kohutavat kogemust nii: “Järsku haarasid paljud käed mu rindadest ja tagumikust, käsi topiti riiete alla ja jalge vahele — ja see ei lõppenud, käsi tuli aina juurde ja käperdamine oli aina jõhkram.”

See rünnak kestis 40 minutit — inimesi oli nii palju, et võttegrupp ei suutnud Larat aidata.

Pärast Lara juhtumit registreeriti samas paigas veel mitmeid ahistamisjuhtumeid, kuna kurjategijaid ei suudetud tuvastada.

Nüüd siis on taharrush jamaei jõudnud ka Euroopasse. Ja sellest tuleb rääkida, sest siis teavad naised, mida karta ja kuidas ennast kaitsta.

Allikas: Daily Mail