- Nii teadus kui rahvameditsiin väidavad, et banaan kaitseb südant ja seedeorganeid. Nimelt alandavad selle vilja kiudained vere kolesteroolitaset ja samas hoiab banaani suur kaaliumisisaldus normis vererõhu. Kui iga päev paarkümmend minutit enne hommikusi võileibu või muud kohvikõrvast aeglaselt mäludes süüa ära üks banaan, olevat ka seedekulgla järgneva teravama kõhutäie vastu ilusti kaitstud.

- Kergelt rohekad banaanid valmivad kodus kiiresti järele, eriti kui need paberkotti pista, et küpsemist mõjutav etüleen ei haihtuks. Külmkapis hoitavate banaanide küpsemine seiskub ja koor muutub pruuniks.

- Peenestatud banaan leiges vähese suhkruga vees pidavat aitama köha vastu, kui niisugust segu supilusikatäis iga paari tunni järel võtta.

- Banaanil ei ole teatavasti muud kahjulikku toimet peaaegu ühegi tervisehäire korral, ainult et igapäevane suurtes kogustes söömine tekitab rasvumist. Üksainuke keskmine banaan annab ju rohkem kui 100 kilokalorit energiat.

- Magusad suus sulavad pirnid, millest kümmekond aastat tagasi meie mail veel unistadagi ei osatud, on nüüd igas suuremas kaupluses küllaga saadaval. Pirnid pidavat soodustama ajutegevust, seejuures ei ole nad soovitavad süüa kõhunäärmehaigetel.

- Viinamarju ei ole soovitav süüa suhkurtõve, kõhulahtisusega jämesoolepõletiku ja maohaavandite korral.