Parimate riikide edetabelit juhib Island. Seal on naistel parimad võimalused enda harimiseks ning töötamiseks, hea arstiabi kättesaadavus ning võimalus poliitikas sõna sekka öelda.

Kõige kehvemini käib naiste käsi Jeemenis ning kõige ohtlikum on naiste elu Afganistanis. Selles riigis on naisel 200 korda suurem oht surra sünnitusel kui pommiplahvatuse tagajärjel.

Poliitikahuviliste naiste paradiis on Rwanda. See on ainus riik maailmas, kus võim on naiste käes — 80st parlamendiliikmest koguni 45 on naised. Neljas araabia riigis ja Belizes ei ole ühtegi naist parlamendis.

Kõige turvalisem on naistel sünnitada Kreekas. Seal sureb vaid üks sünnitaja 31800st. Kuid emadele on parimad võimalused loonud Norra. Kõige hullem on olukord Lõuna-Sudaanis — seal on väljaõppinud ämmaemandaid vaid paarikümne ringis. 

Enese harimiseks on parimad tingimused Qataris. Selles riigis õpib kõrgkoolides kuus korda rohkem naisi kui mehi. Tšaadis aga on olukord hoopis vastupidine — mehi õpib kõrgkoolis kolm korda rohkem.

Naissportlaste unelmate riik on aga Ameerika Ühendriigid. Kõrgeimapalgaliste naissportlaste esikümnest olid koguni viis pärit USA`st (möödunud aasta andmetel). 

Rahast rääkides — kõige enam teenivad Luxembourgi naised, seal on naiste ja meeste palgalõhe minimaalne. Naistippjuhte on enim Tais ja vähim Jaapanis.

Kõige pikem eluiga on jaapanlannadel. Nemad elavad keskmiselt 87aastaseks, tehes meestele koguni seitsme aastaga ära. Lühim elu on Lesotho naistel, neid ootab vikatimees keskmiselt juba 48ndal eluaastal.