Kui te ei söö orgaanilist toitu, riskite oma tervisega Suhkur muudab lapsed hüperaktiivseks Rasvavabad küpsised sisaldavad vähem kaloreid kui tavalised küpsised Munad on kõrge rasvasisaldusega, seega ei tohiks neid süüa rohkem kui kolm-neli nädalas Pruun suhkur on tervislikum magusaine kui valge suhkur Tugevad vitamiinid on paremad kui multivitamiinid Proteiini ja süsivesikuid korraga süüa ei tohi Söömine enne voodisse minekut ajab paksuks Vedeliku joomine söögi ajal takistab toidu imendumist Viinamarjad sisaldavad rohkem süsivesikuid kui teised puuviljad

1. Kui te ei söö orgaanilist toitu, riskite oma tervisega

VÄÄR

Kuigi orgaaniline toit on tervislik valik, ei tähenda mitteorgaanilise toidu ostmine seda, et te ohustate oma tervist. Orgaanilises toidus sisalduv toitainete kogus ei ole erinev ning ka orgaaniliselt kasvatatud puu- ja köögiviljad tuleb korralikult pesta, sama kehtib liha ja kala kohta.

Kuigi orgaaniline toit võib maksta kaks korda rohkem kui tavaline toit, oleks siiski soovitav osta ilma lisaainete, antibiootikumideta või hormoonideta kasvatatud liha ja mune, kuna see on selgelt tervislikum valik.

2. Suhkur muudab lapsed hüperaktiivseks

VÄÄR

Uuringud ei ole tuvastanud seost ei suhkru ja hüperaktiivsuse ega toidulisandite ja -värvide ning käitumise vahel. Õigupoolest viitab üks uuring aktiivsuse langusele pärast kõrge suhkrusisaldusega suupistete söömist. Teadlaste sõnul sõltub käitumine eelkõige vanemate või hooldajate ja laste vahelisest suhtlemisest. Aegajalt magusa suupiste võimaldamine lapsele on normaalne, aga ärge lubage lastel kogu aeg magusat süüa ning seostage see millegi erilisega.

3. Rasvavabad küpsised sisaldavad vähem kaloreid kui tavalised küpsised

VÄÄR

Rasvavaba ei tähenda sugugi kalorivaba. Rasvavabades küpsistes on sageli rohkem suhkrut, et kompenseerida rasva eemaldamisega kaotatud tekstuur, mistõttu sellise küpsise kalorisisaldus võib olla niisama suur või isegi suurem kui tavalisel küpsisel.

Vaadake pakilt, kui palju üks portsjon kaloreid sisaldab ja võrrelge seda teiste küpsistega.

4. Munad on kõrge rasvasisaldusega, seega ei tohiks neid süüa rohkem kui kolm-neli tükki nädalas

VÄÄR

Munad on suhteliselt vähese rasva- ja küllastatud rasva sisaldusega, suur muna sisaldab keskmiselt viis grammi rasva, millest 1,5 grammi on küllastatud ja 2,5 grammi küllastamata rasv. Ameerika Südameliit soovitab valmistada mune küllastamata rasvata (või, margariinita).

5. Pruun suhkur on tervislikum magusaine kui valge suhkur

VÄÄR

Enamus pruunist suhkrust on valge suhkur, mis on kas värvitud või millele on lisatud toorsiirupit. Kuigi toorsiirupil on kerge toiteväärtus (raud), on see väheoluline. Valge ja pruun suhkur, mesi, kontsentreeritud puuviljamahl, fruktoos või roosiirup — need on lihtsad erinevad võimalused suhkrut nimetada.

Suhkur on sisuliselt süsivesikute kõige puhtam vorm ning seda tuleks tarbida säästlikult.

6. Tugevad vitamiinid on paremad kui multivitamiinid

VÄÄR

Tugevad vitamiinid ei ole ekspertide sõnul vajalikud, välja arvatud siis, kui te kannatate vitamiinivaeguse all, kusjuures soovitatud päevasest vitamiinitarbimisest suuremad doosid võivad olla koguni kahjulikud. Veri kannab toitained kehas laiali ning keha kasutab neid siis, kui tal on neid aineid vaja, liigsed vitamiinid heidab keha välja. Kui te ei kanata mingi meditsiinilise probleemi all, piisab sellest, kui te toitute mitmekesiselt, et saada vajalikud vitamiinid ja mineraalid, mis säilivad teie kehas nädalaid või isegi aastaid, olenevalt toitainest.

7. Proteiini ja süsivesikuid korraga süüa ei tohi

VÄÄR

Sööge tasakaalustatult ning lubage oma kehal funktsioneerida selliselt, milleks ta loodud on.

Teie keha on seedimismasin, mis eritab ensüüme vastavalt söödud toidule. Süsivesikute seedimine algab suus, proteiinid eeldavad toidu peenestamist hammastega, misjärel kõhu seedemahlad alustavad töötlemisprotsessi, rasva seedimiseks on vaja peensooles tekkivat ensüümi.

8. Söömine enne voodisse minekut teeb paksuks

VÄÄR

Kui te sööte oma kehakaalule vastavalt, ei ole oluline, millal te sööte, eeldusel et te ei söö rohkem, kui teie keha vajab. Samas ei tasu enne magama minekut suurt kõhutäit süüa, kuna lamades on toitu raskem seedida!
Väike suupiste on parim, näiteks klaas piima või kakaod, tükk puuvilja.

9. Vedeliku joomine söögi ajal takistab toidu imendumist

VÄÄR

Vedeliku joomine söögi ajal või sellest loobumine sõltub eelistustest. Kui te püüate kaalus alla võtta, aitab suur klaas vett söögiaegade vahel nälga alla suruda ning enne sööki joomine võib isu kahandada.

10. Viinamarjad sisaldavad rohkem süsivesikuid kui teised puuviljad

VÄÄR

Kõik oleneb sellest, kui palju te viinamarju sööte, aga normaalne portsjon viinamarju — 15 väikest rohelist marja — on võrdne poole greipfruudi, väikese õuna, ¼ klaasi õunamahla või kolmveerandi mustikatega — kokku sisaldavad need portsjonid 15 grammi süsivesikuid.

Kas te teadsite?

On üks valdkond, kus kvantiteet on olulisem kui kvaliteet: olenemata sellest, kui kiiresti te trenni teete, see tasub end ära.

Oluline on olla trenniga järjekindel, teha midagi iga päev. Duke’i ülikooli teadlased uurisid nelja inimesterühma, kellest ühed tegi pika kestvusega kõrge intensiivsusega trenni; teised pika kestusega madala intensiivsusega trenni; kolmandad keskmise intensiivsusega lühiajalist trenni ja neljas grupp ei teinud üldse trenni. Kõik katsegrupid võtsid toidusedelit muutmata kaalus alla, välja arvatud see grupp, kes üldse trenni ei teinud.