1. Plekkide eemaldamine

Hambapastaga saad võidelda nii huulepulgajälgede, tindi-, kui ka rohuplekkide vastu. Kata terve plekk pastaga, murra riie kokku ja hõõru. Seejärel loputa sooja veega ning viska määrdunud riie ka pesumasinasse.

2. Paranda kriibitud CD- või DVD-plaate

Tahtsid autos oma lemmikbändi kauamängivat kuulata, kuid plaat on kriibitud ja heli tänu sellele lausa ahistav? Hõõru pehme riidetükiga kriibitud kohale hambapastat ning seejärel puhasta puhta riidega.

3. Puhasta ehteid

Olgu selleks kuldkett või teemantsõrmus — kõik saab puhtaks! Hoia alles vana hambahari, mida sellistel juhtudel kasutada saad. Tee see niiskeks, kanna sellele natuke pastat ning hõõru puhtaks. Loputa sooja veega.

4. Lauahõbe

Lisaks ehetele saad hambapastaga puhtaks ka lauahõbeda. Kanna pastat pehmele riidetükile, hõõru ja seejärel pühi ülejäägid puhta riidetükiga minema.

5. Lapsed sodisid seina täis?

Kui sul on Rembrandti hingega põngerjas, siis võib juhtuda, et teinekord koju tulles on seinale ilusad kritseldused ilmunud. Rasvakriitide jälgi saad edukalt hambapastaga eemaldada. Tee riidetükk märjaks, kanna sellele pastat ning hõõru kunstiteos õrnalt maha. Hiljem loputa sooja veega.

6. Eemalda plekid vaibalt

Nii nagu riietelt, eemaldab hambapasta plekid ka su ilusalt vaibalt. Pärast hambapastaga pesemist lase vaibal kindlasti ära kuivada!

7. Lohistusjäljed

Kui su põrandale on jalanõudest lohistusjäljed tekkinud siis tõttab jällegi appi sõber hambapasta — saad neist lahti, kui käid vajaliku koha niiske lapi ja hambapastaga üle!

8. Autotuled

Autotuled võivad ka suvisel ajal üsnagi mustaks muutuda. Kui tuled on aga mustad, siis ei tule neist palju valgust läbi. Pese neid vee ja hambapastaga, see paneb su auto “silmad” särama!

9. Puhasta külmikut

Külmkapi kõikvõimalikud õõnsused ja ääred hakkavad kasutamise käigus kindlasti mustust koguma. Mustus on aga hea pelgupaik bakteritele. Väldi nende teket ja pese oma külmkapi servasid ning ääri hambaharja ja pastaga — nii läigib see nagu uus!

10. Eemalda ebameeldivad lõhnad

Kas auto lõhnab ebameeldivalt? Kanna majapidamispaberile euromündi suurune kogus pastat, murra paber kokku ning aseta see oma sõidukisse. Natukese aja pärast lõhnab su auto väga värskelt!

11. Peeglid jälle säravaks!

Tulid duši alt ja peegel muutus aurustuduseks? Väldi neid olukordi ja kanna juba enne pesemaminekut peeglile natuke hambapastat. Pühi jäägid puhta riidega — su peegel ei muutu enam uduseks!

12. Paranda seinavärvi tekkinud auke

Seinavärv on maha koorunud? Kanna hambapastat kahjustunud kohale, kuivades hõõru pind siledaks. Kui tekib tarvidus seinad üle värvida, siis võid vabalt värvi pasta peale kanda,

13. Lõhnasta oma koera

Koerad võivad leida igasugu põnevaid ja haisvaid asju, millega õues mängida. Järgmine kord kui lemmik uue asja järgi lõhnades tuppa tuleb, hõõru tema karva hambapastaga ning loputa see järel ta puhtaks. Tõeliselt värske!

14. Paranda juuste värvimisel tekkinud apsakaid

Värvisid kodus juukseid ja käisid pärast terve nädala suur värvilaik näos ringi? Järgmine kord ole targem ja eemalda värviplekid hambapastaga.

15. Lõhnasta käed

Hakkisid sibulat või küüslauku ja seep ei aita lõhnast lahti saada? Pese käsi hambapastaga!

16. Töötab ka juuksevahana!

Läksid reisile ja avastasid õudusega, et juuksevaha jäi koju ning lippasid poodi uue järgi? Teinekord tea, et seda pole vaja teha. Hädakorras aitab ka hambapasta su juustel paigal püsida. Ära muidugi liiga palju juustesse kanna, muidu näed välja nagu hommikune õnnetusehunnik.

17. Putukahammustuste vastu

Sääsk hammustas ja sügelus ei anna järele? Kanna punnile hambapastat — see leevendab!

18. Aitab ka akne vastu

Kui näed, et sulle hakkavad näkku tekkima punnid, siis kanna õhtul neile hambapastat. Öö käigus kuivatab see vinnid ära ning sina ärkad ilusa ja sileda nahaga!

19. Puhasta triikrauda

Kasuta pehmet riiet ning hambapastat ning puhasta ära oma triikraud. Ei mingeid sissekõrbenud jälgi enam!

20. Eemalda lauale tekkinud veeklaasi jäljed

Kui sul on raskusi külalistele seletamisega, et joogiklaaside all võiks kasutada vastavaid aluseid, siis ära satu veel paanikasse. Pese pärast oma puidust laud õrna riidetüki ja hambapastaga puhtaks — klaasijäljed kaovad!

Allikas: Womenio