Metsik Põhjala saabus pealinna
Kahtlemata üks ehedamaid ettevõtmisi on "Põhjala Jõulud" Tallinna Vabaduse väljakul.
Muidu häirivalt moodsale ja kivisele väljakule on püstitatud Jõulukojad, kus saab nädala jooksul oma käega meisterdada taaskasutusmaterjalidest jõulukinke ja videvikutundidel lõkke ääres jutte vesta. Huvilised saavad tutvuda tõelise indiaani vigvami, saami koja ja jurtaga.
Lõkked lõhnavad täpselt nagu metsas! Vaata täpsemalt siit.

Kas sul on mudilashing?
Kirjanike Majas ei käi ainult tolmused ja püüdmatult targaks saanud lehepöörajad. Sinna võivad laupäeval minna isegi need, kes lugedagi ei oska.
Raamat on põnev ja seal on igasugu vahvaid asju kirjas. Eriti tore on siis, kui seda ette loetakse. Ja ette lugemine tuleb kõige paremini välja nendel, kes oskavad jutu oma ilusa selge häälega elavaks teha.
Seekord asub mudilastehommikul oma head häält demonstreerima Emil Rutiku. Ilusal laupäevahommikusel hetkel on kõik vabad. Sest kes ei jaksa hullata, saab vaikselt raamatuid uurida või pildikest joonistada.
Sellest võib sündida ilus traditsioon. Vaata siit.

Väldi odavaid koopiaid!
Paras segadus on tekkinud jõulukontsert-tuuride ümber. Neid olla sellel aastal lausa rekordiliselt palju! Et mitte sattuda kuhugi külma saali, kus keegi karaoke-kvaliteediga "Aisakella" igiseb, soovitaks ainult ühte, kindlat asja.
Üks parimaid (kui mitte kõige) jõulukontsertide seas on Rein Rannapi ja Riho Sibula ühine ringkäik nimega JõuluKUUL.
Esinejate isikupärases tõlgenduses lauldakse jõululaulud üle ja lisaks kuuleb Rannapi lüürilisi viise – nii tuntuid kui ka mitmeid päris uusi, mis on loodud just selle kontserdi jaoks.
Kuhu kuul veereb, vaata siit.

Loodus saabub Linnahalli
Loodus kipub meie võimast Linnahalli üle võtma. Seepärast pannakse 1. jaanuarist kontserthall renoveerimise eesmärkidel kinni. Praegusel ajal pole üldse kindel, millal ja kuidas miski valmis saab.
Seetõttu kutsuvad Looduse Omnibuss ja Jaak Johanson pühapäeval Linnahalliga hüvastijätule.
Viimast korda saab istuda soojas saalis ja suurelt ekraanilt vaadata ilusaid looduspilte koos hea muusikaga. Kohal on loodusemehed Rein Maran, Aleksei Turovski, Urmas Tartes ja Hendrik Relve.
Välkfestivali muusikud on Astrid Böning, Eike Vellend, Mari Kalkun, Jaak Tuksam, Robert Jürjendal, Villu Veski, Tiit Kalluste, Taavo Remmel, Jääboiler uue kavaga ning ansambel Jümaki ning üllatused.
Vaata lähemalt siit.

Värvilist nädalavahetust!