Loomelinnak sirutab selga!
Telliskivi Loomelinnak kuulutab rõõmuga, et on saanud ühe aasta vanuseks. Selle puhul korraldatakse terve nädalalõpu kestvad pidustused - avatakse uued näitused, toimuvad muusikaüritused, kirbuturud, mitu erinevat töötuba, vestlusringid, ekskursioonid ja palju muud.
Kõige toimuva juures tasub kindlasti välja tuua, et tähtsa hetke puhul ühendab Telliskivi Kirbuturuga jõud ja väed ka Naistekas, mille tulemuseks on juba kolmas Naisteka Kirbuturg!
Lisaks tehakse kaks kõrgkvaliteedilist diskot, sõidetakse suveks sisse oma jalgrattad ning minnakse ekskursioonile Kalamajja.
Uuri äärmiselt värvikat ja huvitavat kava siit.

Linnas pole linnul kerge
Linnud on ühed vähesed, kes viitsivad metsasaadikutena aeg-ajalt linna külastada, et oma laanelaulukest laulda. Kui lauluhääled kasinamaks jäävad, on süü inimloomal, kes lindude elukvaliteedile urbanistlikus keskkonnas liiga vähe tähelepanu pöörab.
Sellepärast kutsub Tartu Keskkonnahariduse Keskus ja Tartu Ülikooli botaanikaaed koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga kõiki linnuhuvilisi traditsioonilisele LinnaLinnuLaupäevakule.
Tartu Ülikooli Botaanikaaias toimuval üritusel on kavas pesakastide meisterdamine, tehispesade näitus, mängud, ristsõnad ja muu hariv ja arendav.
Vaata tasuta ürituse infot siit.

Tumedad jõud taas lahti pääsenud
Eesti mustkunsti tasased ajad on mööda saanud. Illegaalsed kirurgid dr. Cubo ja prof. Charlekas avavad Cabaret Rhizomes taas oma hämara kabineti. Kurikuulsad isehakanud doktorid pajatavad teile lugusid oma maailmarännakutelt.
Võigas 1h 15 minutiline etendus sisaldab ohtralt šokeerivat mustkunsti. Kohapeal pannakse põlema vähemalt üks inimene, lastakse maha teine ja lõigatakse otsast arvestatav kogus jäsemeid.
Seda kõike saadavad kaunis muusika ja filigraanselt proffesionaalne mustkunst.
Etendusest osavõtt omal vastutusel!
Uuri räpaseid sessioone siit.

Kuum ja punane elavhõbe
Harukordne hetk ehk kodumaise filmi esilinastumine on käes! Reedest hakkab valgetel linadel jooksma Andres Anvelti debüütromaanil põhinev film "Punane elavhõbe".
Ketšupimärul räägib krooni algusaastate Eesti kriminaalmaailmast, peategelasteks noorpolitseinik Sander (Märt Avandi), äsja vanglast vabanenud Reps (Juhan Ulfsak) ja kuri politseiülemus Ekskavaator (Peeter Oja).
Kuigi filmi reklaamitakse kui lugu "kuumade 1990-ndate algusest", siis nii mõnigi mäletab seda siiski suhteliselt jaheda perioodina. Kas meie viludad üheksakümnendad ja ajalugu väänatakse sõlme ja segi nagu Kört-Pärtli särk? Mine kontrolli üle.
Vaata kinokava siit.

Värvilist nädalavahetust!