1. Me paneme hommikuse äratuse ja kontrollime seda enne magamajäämist veel vähemalt kolm korda.

2. Kui mingi auto liiga kauaks meie kannul sõitma jääb, siis see jälitab meid.

3. Lemmikloom vaatab tühjusse — seal on vaim!

4. Kui varvas teki alt välja libiseb, siis tuleb koll või vaim seda katsuma, nii et püüame jalad hoolega teki all hoida.

5. Kui meil on imelikud söögiisud või hommikul veidi kehv olla, siis oleme me kindlasti rasedad!

6. Kontrollime pesemas käies iga kahe minuti tagant ega me õudusfilmi pole sattunud ja keegi dušikardina taga ei seisa.

7. Paneme enne magamaminekut kõik aknad ja uksed kinni ning lukku, kuid enne magamajäämist peab need kindlasti veel korra üle kontrollima!

8. Kui reisile lähme, kontrollime minimaalselt 40 korda ja maksimaalselt 1000 korda, kas kõik vajalikud dokumendid on ikka kaasas.

9. Lokitame hommikul ja lähme tööle. Võtame varajase lõunapausi, et käia kodus ja kontrollida ammu seinast välja võetud lokitange.

10. Peseme käsi vähemalt 50 korda päevas, sest keegi nuuskas meie lähedal, keegi köhib seal eemal ja kohe kindlasti oli sellel poemüüjal gripp.

11. Laps köhatab. Ruttu jalad sinepivanni, imerohud ja kolm liitrit teed sisse ning sooja teki alla magama, pole meil aega haigeks jääda, isegi kui see köhatus oli lihtsalt kurgu puhastamiseks!

12. Kass krõbistab köögis… või on see hoopis varas?

13. Mees hakkas töölt pool tundi tagasi tulema ja pole ikka kodus… Kindlasti sattus ta autoõnnetusse! Ja nüüd ei vasta ta veel telefonile ka! Mida me nüüd üksinda kolme lapsega peale hakkame???

14. Teeme endale imeilusa meigi ja lähme välja, kuid taskupeegel jääb koju. Iga akna- ja prillipeegeldus ning auto küljepeegel kinnitagu meile, et meil pole huulepulk hammastel, ripsmetušš kulmu all ja silmapliiats põsel.

15. Lõuale tuleb väike vistrik, mis vaevu silmaga nähtav. Ometi — miks jõllitavad seda KÕIK inimesed, kellega me kokku puutume?

Kallis lugeja, millised on sinu kummalised paranoiad?