1. Mary Phelps Jacob leiutas 1914. aastal esimese rinnahoidja, mis koosnes vaid nöörist ja kahest taskurätikust. Ta müüs selle disaini Warner Brothers’i korsetitööstusele 1500 dollari eest. Tänapäeval oleks see summa võrreldab umbes 21 000 dollariga.

2. Esimene sportrinnahoidja sai inspiratsiooni meestele mõeldud kubemekaitsest, mis õrna piirkonda spordi ajal paigal hoiab. See loodi 70ndatel.

3. Keskmisel naisel on pesusahtlis üheksa erinevat rinnahoidjat. Igal naisel on oma lemmik, mida lausa iga päev selga panna tahaks. Ja rinnahoidja kestab tavaliselt 6-9 kuud. Seega vahetuvad need üheksa umbes selle aja tagant.

4. Kaks naist on oma rinnahoidja tõttu surma saanud. Nimelt lõik välk rinnahoidja metalltraati, mida konstruktsioonil kasutatakse.

5. Aastal 1983 oli keskmine rinnahoidja korvisuurus 75B. Nüüdseks on see juba palju kasvanud. Naised on rinnakamad!

6. Rinnahoidjad ei tekita rinnavähki. Uskumatu, aga paljud inimesed tõesti usuvad, et rinnavähk saab alguse just sellest elupäästvast imevidinast. Tegelikult nii siiski ei ole.

7. Suurem osa rinnahoidjaid, mis loodi enne 1920ndaid, kandis rindade peitmise eesmärki. Naiste seas oli hinnatud peenike ja poisilik figuur — ilus ja volüümikas büst sinna juurde ei kuulunud.

8. 1998. aastal lõi Prantsusmaa firma Neyret rinnahoidja, mis puudutusel meeldivat aroomi eraldas. Näiteks kuulusid lõhnade valikusse nii õun kui ka greip, mis värskendavat eesmärki täitsid.

9. Imelda Marcos, Filipiinide endine esileedi, kandis kuulikindlat rinnahoidjat. Enesekaitseks, loomulikult.

10. Marie Tucek patendeeris 1893. aastal rinnahoidja, millel olid nii õlapaelad kui ka toestust pakkuv funktsioon väikeste taskukeste näol. Olgugi, et tegemist on tänapäevasele rinnahoidjale üsna sarnase isendiga, ei olnud tema toode sama eduka skui Mary Phelps Jacobsi oma.

Allikas: Mashable

Loe veel: