Nii nagu te mõtlete, nii te ka end tunnete. Kui te mõtlete negatiivseid mõtteid ning olete mentaalsel tasandil mure, viha, vihkamise, kadetsemise, julmuse, kriitika või pahasoovlikkuse lainel, siis te loote enda kehasse ka vastava sagedusega emotsioone. Nende emotsioonide ajel tekivad teil reaktsioonid ja te valite kas elate need välja- või sissepoole. Igal juhul on teie keha laetud madalsageduslike vibratsioonidega, mis nõrgestavad ja kahjustavad teie immuunsüsteemi.

Emotsioonidel on väga tugev energia ja kui te neid tagasi hoiate või alla surute, siis see energia ei kao, vaid talletub kehasse, kuni muutub haiguseks, depressiooniks, ärevuseks või sõltuvuseks. Seega, kui tegelete ainult füüsilise kehaga — teete trenni ja jälgite kaalu, aga ei tegele oma emotsioonidega, s.t ei teadvusta ega väljenda oma tundeid adekvaatselt, siis ei aita ka trennid ja dieedid.

Veidi parem variant on oma emotsioonide välja elamine, sest see vähendab negatiivse energia kuhjumist kehasse, kuid samas tekitab nii teile kui teid ümbritsevatele inimestele palju kannatusi. Sel juhul te justkui laete ennast maha teiste inimeste peal, mis tähendab, et mitte teie ei juhi oma emotsioone ega tegele oma keha ja vaimu märguannetega, vaid emotsioonid juhivad teid ning selline elu ei saa olla õnnelik, kuna teie ilma oma emotsioonidega toimetuleku oskusteta kannatate ise ning loote kannatusi ka teistele.

Teie parim nõuandja pole ei teie elukaaslane, vanem ega meedia, vaid te
enese keha. Keha püüdleb pidevalt loomuliku tasakaalu poole ning annab alati märku, millal te olete oma mõtetega põhjustanud liiga madala energiaga emotsioonide hulga, nii et teie keha ei tule enam laengute neutraliseerimisega toime ja vajab teie tähelepanu, hoolivust ja tuge.
Teie keha tahab olla terve ja toonuses ning annab teile pidevalt vihjeid, kuid te ei oska teda kuulata. Jälgige inimesi enda ümber — õlad on pinges, kulm kortsus, hambad kokkusurutud ning hingamine pinnapealne ja katkendlik. Te ei tunne end oma kehas sugugi hästi. Te sööte liiga palju ja valesid asju, mistõttu keha muutub lihavaks ja tundetuks. Kui aga kaotate kontakti kehaga, siis kaotate ka kontakti tunnetega. Te ei märka, et olukord, milles viibite, muudab teid vihaseks või kurvaks, et suhe kallima või sõbraga võtab kogu teie energia.

Selle asemel, et kehva enesetunnet tähele panna ja midagi oma kurbuse,
viha või stressiga ette võtta, lähete külmiku kallale või näljutate end, loete kaloreid, tarbite toidulisandeid, teete veelgi tugevamat trenni, puhkate veelgi vähem. Lõpuks olete hoolimata kõigest väsinud, tülpinud ja energiast tühjad. Teie rahulolematus kasvab ja te olete endas pettunud. Võitlus ei ole andnud tulemusi. Kui te aga ei soovi oma keha haigustega vaevata, siis tuleb endale selgeks teha, milliseid tundeid te olete aja jooksul alla surunud ja peitnud, millised vanad valud ei lase teil rahulolevad ja õnnelikud olla. Peidetud emotsioonide päevavalgele toomine on aga oluline samm tervenemise ja salenemise teel.

Nii teie elu kui ka keha oleksid palju kergemad, kui te ei esitaks endale liiga suuri nõudmisi, vaid õpiksite ennast väärtustama sellisena nagu olete. Kui te olete õppinud armastavalt endasse suhtuma, siis võite olla vähem või rohkem ülekaaluline, pikem või lühem, atleetlik või pehme ja ümar — sellel kõigel pole tähtsust, sest te tunnete end hästi ja seega olete terve, tasakaalus ja õnnelik.

Raamatuga saad pikemalt tutvuda Pilgrimi lehel!