Võta enda toit kaasa
Mis teha, sõpradega on tore õhtut veeta, kuid sa ei taha enda korralikult toitumisele vett peale tõmmata. Siin on sulle ka ülilihtne nipp — külla minnes võta hea tervislik kraam kaasa.

Uuri menüüd
Enne kohvikusse või restorani minekut vaata internetis menüü üle. Siis saad mõtiskleda, milline toit sulle kõige vähem “liiga teeb”. Kohapeal aga hoidu leivakorvi rüüstamisest ja joo selle asemel vett. Usu, see 15 minutit pole nii pikk aeg, et sa pead pearooga oodates kõik ettejuhtuva ära sööma.

Söö vaid pool
Kohe, kui söögi kätte saad, arvesta sellega, et sööd sellest vaid poole. Vajadusel tõmba taldrikule mõtteline poolitusjoon. Pitsa või koogi puhul lõika see aga julgelt pooleks.

Ära tee julgeid valikuid
Kui sa ei saa eelnevalt menüüd uurida, võta alati salat. Ideaalis koosneb see 50 protsendi ulatuses süsivesikutest, 25 ulatuses proteiinist ja samas koguses rasvast. Teine võimalus on võtta üks omlett, lisandiks salat või hautatud juurviljad.

Hoidu magustoidust
Kui kõik su sõbrad tahavad veel magusat võtta, siis pista endale kiiresti suhu üks suuvärskendaja või näts. See hoiab su suu tegevuses samal ajal kui teised endale magusat näost sisse ajavad. Kui magusaisu aga ei lähe kuidagi ära, võta pärast üks puuvili või tükk tumedat šokolaadi.