Programmi vanemnõunik Joel Schneider ütles, et see tegelaskuju saab olema "hea rollieeskuju" koolieelikutele, kellele programm on suunatud. Rolli kantav sõnum saab olema eakohane - seksi konkreetselt mainimata. Lõuna-Aafrika televisioon näitab juba üht programmi, mille tegelaskonna hulgas on HIV-positiivne inimene, see aga on esimene selline roll kolme- kuni seitsmeaastastele lastele suunatud vanusegrupis.

Programmiuuendusest teatati Rahvusvahelisel Aidsikonverentsil Barcelonas.

“Seesam Street” saatesari jõudis ekraanile 1969 novembris. Eesmärgiks oli õpetada mudilastele nukkude ja multifilmide kaudu tähti, numbreid, mõisteid. Saade muutus väga populaarseks. Nüüd filmitakse sama mudeli järgi lasteprogramme ka teistes riikides (m.h Venemaal).

Schneider loodab, et nimetatud tegelaskuju eksporditakse ka mõnda kaheksast riigist, kus “Seesam Street`i” näidatakse, ning võimalik et ka Ameerika Ühendriikidesse. Samas saatsid juba 5 USA kongressmeni Avalikule ringhäälingu teenistusele kirja (Public Broadcasting Service - PBS), milles leiavad, et antud teema käsitlemine nii noorte laste seas ei ole õigustatud. Teemat võib käsitleda vanemas vanusegrupis, kes suudavad teema delikaatsust paremini mõista.

"Meie uus tegelaskuju saab olema kogukonna täisväärtuslik liige," ütles Schneider. "Tal saab olema kõrge enesehinnang. HI-viirusega naised on sageli häbimärgistatud, meie aga anname hea rollimudeliga näpunäiteid toimetulekuks sellises olukorras ning suhtlemiseks kohaliku kogukonnaga."

Schneider lisas, et programmi tegijad kavandavad sõnumi sellele vanusegrupile eakohasena, käsitledes selliseid probleeme, nagu näiteks mida teha, kui keegi sõrme lõikab jne.

Programm leiab kahtlemata tugevat vastukaja Lõuna-Aafrikas, kus 11 protsenti elanikkonnast on HI-viiruse kandjad. Mõnes riigi piirkonnas on 40 % sünnitamiseas olevatest naistest viirusekandjad.

Aidsi tõttu jääb aastakümne lõpuks Aafrikas orvuks ligi 20 miljonit last ehk ligi kuus protsenti Aafrika lastest.