Konsterdid ja vabaõhuüritused

Eestis korraldatakse rohkelt tasuta kontserte ja vabaõhuüritusi, ainult otsi ja leia. Alati ei pea festivalimelust osa saamiseks ka pileteid ostma — Viljandi Pärismusmuusika Festivalil on ka vabalava olemas ja festivalimelust saab osa ka juba lihtsalt linna kohale minnes.

Kindlasti tasuks külastada ka XI noorte laulu- ja tantsupidu. Laulupeo pileti saab lunastada vaid mõne euroga ja meeleolukas päev on garanteeritud.

Matk ja telkimine

Jalgsimatka võimalused on lõputud, sest kaunist loodust Eestis jagub. Võta pere või sõbrad seltsi, pakkige telk ja söögikraam kaasa ja minge näiteks RMK telkimisalale mõnusasti aega veetma. Õhtul saab grillida või lõket teha, päeval järves sulistada ja looduses ringi vaadata.

Ühepäevaseks matkaks sobivad hästi erinevad terviserajad.

Jalgratta olemasolu korral on veidi aktiivsemaks variandiks jalgrattamatk. Jällegi pakub Eesti loodus rohkelt võimalusi. Seljakott kõige vajalikuga selga, kaart ette ja minek! Muidugi eeldab see kõikidelt osalistelt jalgratta, kiivri ja muu vajakliku varustuse olemasolu, nii et kui neid käepärast pole, võib ettevõtmine sellegipoolest kulukaks osutuda.

RMK puhkealade kohta leiab infot RMK koduleheküljelt www.rmk.ee

Rannapuhkus

Eesti ei hiilga just rohkete rannailmadega, kuid neil päevil, kui päike kõrgel taevas särab, on mõnus veeta päev sõprade või lastega rannas. Päikesekaitsekreemi ja kodust kaasa võetud snäki ja joogiga muidugi samuti.

Mängud

Miks mitte korraldada lauamänguõhtuid ja pallimatše ja seda ka täiskasvanute vahel? Rahvastepall pole ainult koolilaste pärusmaa — ka täiskasvanud võivad ühe eriti vihase ja lõbusa mängu maha pidada ja seda kasvõi igal nädalal. Mänge on veel lõputult: (ranna)võrkpall, sulgpall, noolemäng…

Avasta Lõuna-Eestit

Lõuna-Eesti kaunis loodus väärib (taas)avastamist. Miks mitte sõpradega bensiinikulud ära jagada ja lõunasse põrutada Millal sa näiteks viimati Suurt Munamäge külastasid?

Külasta väikesaari

Saaremaa ja Hiiumaa ei ole Eesti ainsad saared. Külastamist väärivad ka Kihnu, Ruhnu, Aegna, Vormsi, Naissaar ja paljud teised saared. Praamipiletid ei maksa hingehinda ja mõnus privaatne puhkusepaik ongi olemas.

Laadale!

Suvel toimub Eestis mitmeid põnevaid näitusi, simmaneid, ja laatasid, kus müügil kõiksugust kaupa käsitööst suitsulihani ja ehetest künadeni ning laadarahva meeleheaks on kindlasti kohal ka mõned osavad pillimehed. Uuri, millal mõni laat sinu või su naaberlinna tuleb ja mine aga mõnusat laadameeleolu nautima.

Millised soodsaid puhkuse veetmise võimalusi tead sina?