Hammaste tervise kuu ühe eestvedaja Kliinik 32 peaarst dr. Lauri Vahtra sõnul on oodatud kõik tõestisündinud lood, olgu nad lõbusad, kurvad, valusad või lootustandvad. Piiratud pole ka aasta ega ajastu. „Igaühel meist on oma mälestus või lugu või mitugi, mis seostub hammastega või hambaarsti külastamisega. Nüüd püüamegi need lood kokku koguda ning nö rahvafolkloorina e-raamatusse talletada. Sellest saab kindlasti põnev ja silmaringi laiendav lugemine päris noortele ja järeltulevatele põlvedele, kes on kogenud ainult valutut ja südamlikku hambaravi,“ rääkis dr. Vahtra.

Oodatud on kõigi eestimaalaste lood, kes soovivad anda oma panuse e-raamatu valmimisse. Lood võivad kujutada nii hambarõõme kui –muresid, meeldejäävat arstikülastust, hammast, huvitavat protseduuri, oma arsti või muud hambateemalist. „See kõik kokku moodustabki meie ühise hammaste loo,“ lausus dr. Vahtra.

Lisaks tehakse raamatus ülevaade ka hambaravi arengust läbi maailma ajaloo ning tutvustatakse tänaseid maailma kaasaegsemaid hambaravilahendusi, mis on kasutusel ka Eesti arstide arsenalis.

Lood on oodatud novembrikuu jooksul aadressil www.hammastetervisekuu.ee või e-posti aadressile info@hammastetervisekuu.ee.

Huvitavamad lood avaldatakse toimetaja valikul e-raamatus ning osad leiavad kajastamist ka Delfi Naistekas. Raamatu kirjastajaks on Menu Kirjastus.

Kõigi kirjutajate vahel loositakse igal nädalal kolm Hammaste Sügavpuhastuse ennetuspaketti.

Hammaste tervise kuud tähistatakse novembris juba kolmandat aastat,
eesmärgiga harida ja tõsta Eesti inimeste teadlikkust suuõõne- ja hammaste tervisest ning panna inimesi mõtlema oma suuterviseharjumustele – ennetada on lihtsam kui ravida.