Ameeriklanna ja kuue lapse ema Kristen Layne jagas enda blogis kogemust, mis murrab iga täiskasvanu südame. Nimelt tähistas tema poeg Mahlon sel nädalavahetusel enda üheksandat sünnipäeva. Selle puhul korraldati äge pidu, mida laps ootas pikisilmi.

Enne koduõppel olnud Mahlon alustas sel sügisel uues koolis õpinguid ning selle üürikese aja jooksul oli ta endale ka sõpru leidnud. “See üheksas sünnipäev pidi olema esimene päris pidu koos enda sõpradega,” sõnas Kristen.

Väike poiss luges päevi, tunde ja minuteid enda sünnipäevani. “Tähtpäeva hommikul ärkas ta juba enne päikesetõusu. Ta dekoreeris ja koristas toa, puhus õhupallid täis, valis endale sobiva riietuse, kattis laua ja valis igale sõbrale sobilikud maiused,” meenutab ema.

“Ainult kolm tundi veel ja ma näen enda sõpru! Ausalt, see on mu elu kõige õnnelikum päev. Ah, ma tahaks neid juba näha,” oli hõisanud päevakangelane ootusärevalt.

Kui kell kukkus, oli tuba tühi. Kristen hakkas muretsema: ta oli kutsele küll märkinud, et külalised annaksid teada, kas nad tulevad sünnipäevale, kuid sellele ei järgnenud ühtegi vastust. “Kuna me kolisime siia linna alles hiljuti ja Mahlon on uues koolis vaid väga lühikest aega käinud, polnud mul ka ühegi lapsevanema numbrit, et uurida, kas nad jõuavad peole."

Nõnda üritas ema pojale vihjata, et ehk peaks sünnipäeva üldse ära jätma. Kuid Mahlon oli enam kui kindel — vähemalt viis tema sõpra tulevad kindlasti kohale. Nõnda jooksis poeg kogu aeg õuele, et vaadata, kas kaaslased juba tulevad. Kuid see jäigi vaid lootuseks …

Kristen paneb kõigile südamele — kui kutsele on märgitud “RSVP”, tuleks sellele ka vastata. “Ma tean, et see sünnipäev jääb Mahlonile terveks eluks meelde kui päev, kui ükski ta sõpradest ei tulnud.”

Õnneks pälvis Kristeni postitus palju tähelepanu ja kommenteerijad jagasid ka enda isiklikke nukraid kogemusi.

Jaga enda kogemusi! Kas ka sina oled kunagi pidanud midagi nii karmi üle elama? Et valmistud sünnipäevaks kui aasta kõige rõõmsaks päevaks, kuid … Kõik läheb nihu?

Allikas: Daily Mail