1. Sa teed igast asjast võistluse

Inimestele ei meeldi olla koos sellise kaaslasega, kes kogu aeg üritab kõigile ära teha. Rahune maha, elu ei ole võistlus.
2. Sa ütled inimestele halvasti
Isegi kui sulle ei meeldi mõni inimene, tuleks ikkagi viisakaks jääda. Miks peaks keegi tahtma enda seltskonda inimest, kes võib igal hetkel kellelegi midagi solvavat öelda?
3. Sa arvad, et oled parem kui teised
Kui sa tunned end lillekesena pasameres, siis oled sa igatahes teiste inimeste jaoks ebameeldiv! Kes peaks tahtma suhelda inimesega, kes peab teda osakeseks pasamerest?
4. Sa vingud iga asja üle
Küll ei kõlba sulle toit kohvikus, ettekandjad on koledad ja laisad, taksojuhid lollid jne jne. Kui sul jätkub kriitikat igaühe pihta, siis võiksid korra maha istuda ja peeglisse vaadata — äkki on viga sinus?
5. Sa segad alati teiste jutule vahele
Teiste jutule sisse sõitmine on ebaviisakas ja nõme. Kes peaks tahtma aega veeta inimesega, kes segab pidevalt teiste jutule vahele, et saaks aga hakata jälle endast rääkima?
6. Sa ei kuula teisi
Ka see on väga nõme, kui sa näiteks küsid teise inimese käest midagi, aga kui ta sulle vastab, ei kuula sa teda üldse, vaid mõtled juba muudele asjadele. Kes tahaks oma kaaslaseks inimest, keda teised peale iseenda lihtsalt absoluutselt ei huvita?
7. Sa tekitad pidevalt konflikte
Kas oled selline, et kui sulle vähegi tundub, et kellegi hääles kõlas sinu poole pöördudes väike kriitikanoot, lähed sa kohe põlema ja teed kõik maatasa? Kui jah, siis tee kõik, et seda käitumist muuta, sest muidu avastad varsti, et pole enam jäänud mitte ühtegi inimest, kes tahaks sinuga aega veeta.
Allikas: Power of Positivity