Lastesõber

Ta arvab, et iga väike laps võiks tema põlvele istuda. Teine variant: kui bussi siseneb ema koos lapsega, hakkab ta koheselt oma kotis sobrama — ehk leiab sealt lapsele kommi või küpsise.

Kilekotitädi

Temale on bussis broneeritud kaks kohta: üks talle ja teine tema päevinäinud kilekotile. Kilekott saab alati aknaaluse koha.

Korravalvur

Iga kord kui bussi siseneb mõni teine vanainimene, vaatab korravalvur pingsalt ringi, kas talle on bussis ikka vaba kohta. Kui vabu kohti pole, vaatab ta, ega jumala eest mõni noor inimene istu. Leides noore inimese, manitseb ta: “Pakkuge siis nüüd ometi vanainimesele istet!” Kusjuures, see kõik toimub välkkiirelt. Korravalvur organiseerib teistele vanainimestele kohti enne kui need üldse peatuses olevalt pingilt püsti on tõusnud!

Kasukamägi

Tegu võib olla täiesti normaalkaalus tädikesega, aga tema talvekasukas on nii suur ja paks, et ta võtab enda alla vähemalt poolteist istekohta. Kui bussis on selliseid tädisid umbes 20, siis ongi kõik istekohad võetud.

Ah, mis, minu telefon?

Telefon jõuab heliseda ligi minut aega, kuni keegi talle mõista annab, et ta telefon heliseb. Seejärel hakkab ta telefonikotist otsima ning siis leiutama, millise nupuga kõnele vastata. Olgu, neist on ka pisut kahju, aga sama kahju on ka oma kõrvadest, mis seda lõputut valju tirinat taluma peavad.

Kavalpea

Kavalpea ei jää kunagi istekohast ilma. Ta ruttab bussi, asetab oma kodinad ihaldatud istekohale ja suundub alles siis tagasi ukse juurde oma sõidukaarti piiksutama.

Eksinu

Olles paar peatust sõitnud, uurib ta kõrvalistujalt, mis bussiliiniga on tegu. “Ahhaa, ja kas see vallamaja juures ka peatub?” Lõpuks koguneb tema ümber kamp kaasreisijaid, kes seletavad, kuidas soovitud paika kohale jõuda, aga vanainimene läheb üha rohkem segadusse. Kui ta bussist maha läheb, ei jää muud üle kui loota, et ta jõuab sinna, kuhu tarvis… ja et järgmine kord leiab ta kellegi hea inimese, kes saab teda autoga sõidutada.

Siinkohal on paslik meelde tuletada, et me kõik jääme ühel päeval vanaks ja kuigi need eelpoolkirjeldatud vanainimesed võivad meile aeg-ajalt närvidele käia, ei garanteeri mitte miski, et me ise tulevikus täpselt samasugused pole!

Loe ka: