Hallitanud riided

Kas oled riided pannud talvituma keldrisse ning avastad neid sealt välja tuues, et mõni on läinud hallitama? Kas nüüd ei ole muud, kui ese minema visata? Kui hallitus ei ole suurel osal, siis saab selle kenasti sidruniga välja ja riideese jääb

Deodorant

Kaubanduses olevad deodorandid on täis ohtlikke kemikaale ja seda ei sooviks küll nahale kanda. Mis oleks siis alternatiiv – muutuda sotsiaalseks paariaks? Ka siin tuleb sidrunimahl appi, määri veidi sidrunimahla kaenla alla, saad meeldiva tsitruselise lõhna ja töötab kohati paremini kui kaubanduse deodorandid.

Kokkukleepunud riis

Riisi kokkukleepumist saad vältida sidruniga. Selleks, et riis tuleks mõnus ja kohev ning ei kleepuks, lisa 1 tl sidrunimahla tasasel tulel podisemise ajal.

Värskenda salatilehti

Pannes vettinud või närbunud salatilehed jääkülma vette koos 1/2 sidruni mahla ning jääga toob kurvad salatilehed uuesti elule.

Toidu säilitamine

Väike kogus sidrunimahla aitab hoida nii quacamole kui ka pesto rohelisena, ei lase õuntel, avokaadodel, pirnidel, kartulitel, lillkapsal ja banaanidel tumedaks minna.

Peleta sipelgaid ja teisi kahjureid

Siplegad, koid ja prussakad vihkavad tsitruseliste lõhna. Pihusta kord nädalas spreipudelist puhast sidrunimahla uksepiitadele, pakkudele, kapi ustele, -piitadele, aknaraamidele jne, igale poole, kust need ebameeldivad satikad võiksid sisse saada. See hoiab neid eemale.

Veel rohkem sidruninippe ja -nõuandeid leiad Hingepeeglist!