Pruunid silmad: seltskondlik, elav, lahke. Pruunid silmad peegeldavad iseseisvust, praktilisust ja tugevat kohusetunnet. Sageli on pruunide silmadega inimesed ka atraktiivsed, jumalikud ja naudivad uute tutvuste loomist.

Rohelised silmad: on iseseisev ja õhkub salapära. Roheliste silmadega inimesed on sageli ettearvamatud, kuid vihaseks muutuvad harva. Neil on piiramatu kannatlikkus, nad on emotsionaalsed ja vaoshoitud. Nad on originaalsed, loomingulised, väga intelligentsed ja intellektuaalsed.

Sinised silmad: kõrge intellektiga ja pühendunud nooblitele eesmärkidele. Siniste silmadega inimesed on siirad, isemajandavad ja sentimentaalsed. Sageli takerduvad nad rutiini ja peavad ka vimma, kuid on enda tegemistes sitked ja visad. Sinise silmapaari omanikud on üldiselt õnneliku iseloomuga säravad inimesed.

Hallid silmad: mungaliku iseloomuga, vaikne ja hoiab end tagaplaanil. Hallide silmadega inimesed on kannatlikud ja ootavad elus võimalusi. Nad kipuvad olema küllaltki julged, kuid seejuures kangekaelsed ega ole enda kiindumuses kunagi kindlad.