Bikram jooga saavutas kohe tohutu populaarsuse ja Bikram Choudhury ajas sellega terve varanduse kokku.

Tänaseks on edukas härra Bikram oma joogasaalide võrgust aga ilma, sest tegeles kehade arendamise kõrval ka noorte naiste näppimisega. 1970ndatel Californias asututatud firma kuulub Los Angelese kohtu otsusel nüüd proua Minakshi Jafa-Boddenile, kes uuris paljude lähenemiskatsete ohvrite kaebusi ja keda härra Bikram siis ise kiusama asus.

Kohus käskis prouale üle anda 700 joogasaali üle maailma ja lisaks 43 luksusautot, nende hulgas 13 Rolls-Royce’i ja 8 Bentleyd. Sariahistaja garaažiülem kutsuti kohtu ette selgitama, miks osa sõidukeid garaažist puudu on. Proua Jafa-Boddenile tuleb anda ka Bikrami kuulus miljoninaelsterlingine teemantidega käekell, teatab inglise press.

“Ta võib olla väga sarmikas, kui sa teda esmakordselt kohtad, aga see veetlus ei kesta,” selgitas proua Jaffa-Boden ajalehele Sunday Times. “Töötasin tema alluvuses. Kui hakkasin küsima, miks meile nii palju mingeid ahistamis- ja vägistamiskaebusi laekub, olin tema jaoks kohe “f**king b**ch”. Treeningruumis istus Bikram oma kõrgel troonil, üks tüdruk silitas tema juukseid, teine masseeris selga ja kolmas masseeris veel midagi, mis asus oranžide rättide all peidus. Jälk vaatepilt, aga see kordus iga päev.”

Oktoobrikuus andis Bikram Choudhury HBO saatele “Real Sports” intervjuu, milles kuulutas, et “üks minu spermatilk maksab miljon dollarit” ja et Bikram jooga suudab ravida Parkinsoni tõbe, vähki ning aidsi. “Seetõttu tahavad mind 5000 kõige ilusamat, kõige kuulsamat naist maailmas!”.

Los Angelese kohtuotsuse järel põgenes joogaguru Ameerika Ühendriikidest. Võidukas naine, kohtuvõidu saavutanud proua Jafa-Bodden teatas üldsusele: “Bikram ei ole enam Bikram Yoga boss. Mina olen. Kohus andis firma minule. Olen käinud põrgus ja sealt naasnud, aga õiglus on sündinud!” Tema esialgne nõue töölt vallandamise ja töise ahistamise eest oli üle 6 miljoni dollari, mida kohus küll vähendas 4,6 miljoni peale. Ent koos õigusabikuludega ulatub summa ikkagi 6,7 miljoni dollarini. Selle katteks arestiski kohus maailmakuulsa joogatreeneri varad ning andis need naisele üle.

Allikad: Sunday Times, HBO, Daily Mail

Päris hull lugu, kas pole? Tekib veel küsimus — millele küll kusagilt vastust ei leia —, et kas naised, keda Choudhury seksuaalselt ahistas, ka mingit kompensatsiooni said? Ilmselt mitte…