Arstid ütlevad, et loode on naise emakas olnud üle 60 aasta, see on täielikult lubjastunud ega kujuta tervisele otsest ohtu.

Meléndez küll ei kuule enam hästi ja põeb artriiti, mis teeb tema liikumise raskeks, aga üldiselt on ta tervis selle ajani korras olnud, kui talle tehti rõntgen ja avastati moodustis emakas.

Muidugi arvasid arstid alguses, et tegemist on kasvajaga ja naisele räägiti juba sellest, et teda peab opereerima. Aga kui arstid tegid naisele uue röntgeni, ei suutnud nad oma silmi uskuda, kui avastasid, et see mass naise emakas polegi kasvaja, vaid hoopis lubjastunud loode.

Vanadaamile ja tema lähedastele oli see uudis muidugi šokk. Naise abikaasa suri selle aasta jaanuaris 91-aastasena. Nad olid abielus 74 aastat, mees oli kalur. Meléndez tunnistas, et nende suurim kahetsus abikaasaga oli see, et nad ei saanud kunagi lapsi ja see põhjustas neile kohutavaid kannatusi.

La Boca kliiniku arstid kaalusid, kas naist opereerida või mitte, aga lõpus otsustasid nad, et seda ei tehta, sest opereerida 91-aastast inimest on äärmiselt riskantne. Pealegi ütleb Meléndez, et tükk kõhus on küll vahel natuke valulik, enamasti vaid ebamugav.

Naine ütleb ka seda, et ta on tegelikult rahul, et loode jääb alles, sest see meenutab talle tema kadunud abikaasat ja nende täitumata jäänud unistust saada laps... Miks loode kõhus suri, ei saa ta muidugi ilmselt enam kunagi teada.

Allikas: CNN