Jooge kohvi.
Kohvijoojatel on kiiremad spermatosoidid — nii näitasid 750 mehe uurimine Brasiilias. Teadlased võrdlesid spermat meestel, kes ei joonud kohvi, nende meeste spermaga, kes jõid kohvi 1-6 või enam tassi päevas. Nad leidsid, et just 1-3 tassi päevas tõstsid märkimisväärselt spermatosoidide kiirust.

Mida kiiremini spermatosoidid ujuvad, seda paremad on nende võimalused rasestada. Kohvijoomisest võidavad enim mehed, kelle sperma on normaalsest aeglasem. Kuid kolm tassi kohvi päevas annab maksimaalse kiiruse, üle kolme tassi juues ei hakka sperma kiiremini ujuma.

Loobuge liigsetest kilodest. Ülekaalulistel meestel on vähem spermat ja nende spermatosoidid on aeglasemad kui saledatel või normaalkaalus meestel. Uus uurimus näitas ka, et nende sperma on kergemini kahjustatav, mis võib vähendada viljastusvõimet ja suurendada iseenesliku abordi ohtu. Atlanta teadlased uurisid 60 mehe spermat ja leidsid, et ülekaalulistel oli 79% rohkem kahjustatud spermatosoide kui normaalses kaalus olevatel meestel.

Loobuge uimastitest. Uuriti 22 mehe spermat, kes suitsetasid marihuaanat umbes neli korda nädalas ja olid seda teinud keskmiselt viis aastat ning leiti, et neil oli vähem spermat kui neil, kes ei suitsetanud marihuaanat. Ja see sperma, mis neilt saadi, oli nii kahjustatud, et on vähe tõenäoline, et ta kunagi munarakuni jõuab.

Marihuaana mürgised koostisained võivad ka tupevedelikesse imbuda ja niimoodi spermat kahjustada — seega naised, kes suitsetavad marihuaanat, peaksid lõpetama, kui soovivad rasestuda.