Briti eksperdid küsitlesid 35-39-aastasi inglannasid ning selgus, et üksnes 10% vastanutest peab oma seksuaalelu oluliseks sedavõrd, et tunneb probleemide pärast muret. Ülejäänud 90% naistest on veendunud, et seks ei mängi nende elus erilist rolli.

Samas kordusid nimetatud seksuaalprobleemid pea 50% vastanutest, ent vaid iga kümnes oli nende lahendamiseks valmis midagi reaalselt ka ette võtma või mures.

Psühholoogid toovad küsitluse tulemustele viidates hulga põhjendusi, miks on seksil vaid teisejärguline roll kaasaegse naise elus. Nimelt seksib enamik naisi mitte naudingu nimel, vaid hoopis teistel põhjustel… Seega pole akt kui selline olulinegi.

Huvitav on seegi, et seksile pakutakse (isegi ekspertide poolt) asendustegevusi, näitkes toidunaudingut. Nimelt võib seksist saadava naudingu ammutada toiduainetest, järgides erilist dieeti.

Mida tuleb süüa?

Õnnehormooni ehk serotoniini taset tõstavad banaanid, šokolaad ja kala. Dofamiini tootmist on võimalik stimuleerida, süües maapähkleid, datleid ning tarbides vähestes kogustes alkoholi. Endorfiinide kontsentratsiooni suurendavad aga maiustused.

Toidunaudingi võib asendada ka naermise, šopingu ja sportimisega. Kuid kui seks ikka istub, siis tasub sedagi vahel harrastada!