Eesti ja rahvusvaheliste toidufirmade väljapanekutes on uudistoodetena küllalt suure tähelepanu all spetsiaalsed jõulutooted.

Näiteks Tallinna Karastusjookide tehas pakub jõulukalja – kalja, millele on lisatud pisut hõõgveinile sobivaid maitseaineid, ja jõulumaitse ongi käes. Poodidesse pidi uudne kali jõudma novembrikuu jooksul ja maksma natuke rohkem kui tavaline kali.

Valga Lihakombinaat pakub jõuluks peale vaakumpakendis praetükkide ka punast jõuluvorsti – lihamassile on lisatud verd ja keeletükke, vorst näeb kaunis tumepunane välja ja seda serveeritakse jämedate viiludena ja külmalt. Selle kilohind on 30 krooni ümber

Ka Fazeri Ohikust on üleöö saanud jõuluohik, mille tavapärasele koostisele on lisatud glögi maitseaineid.

Otsesõnu jõule mainimata on Järlepa lihatööstus valmis saanud erisuguste pikkpoistega, millest ühes on peale kalkuniliha pähkleid ja rosinaid (keele viib alla, ausõna) ja teises köögivilju nagu porgand, hernes, mais.

Salvest on oma Saleda-sarja, mis kaalujälgijatele juba kindlasti tuttav, lisanud uued road Kanawok ja Ühepajatoit veiselihaga. Passige peale ja proovige!

Esimese Eesti tootjana pakub AS Rõngu Mahl mahlatooteid astelpajust, mille kasulikkuses ei pea ilmselt kedagi veenma.

Huvitavamatest mitte-Eesti päritolu jookidest võis messil leida näiteks armujoogi Nexcite (varasema nimega Niagara, kuid liigse sarnasuse pärast Viagraga muudeti ära). See on väikestesse sinistesse šampanjapudelitesse villitud puuviljamaitseline armujook. Unikaalseks muudab joogi see, et ta sisaldab viit looduslikku potentsi tõstvat taimeürti (damiana, mate, ženšen, schizandra ja guarana) ühes pudelis. Lisaks neile stimuleerivatele komponentidele sisaldab Nexcite ka kofeiini, mis muudab erksamaks ning mõjub värskendavalt. Jook sobib nii meestele kui naistele, kuid paremini mõjub ta siiski naistele, väidavad tootja esindajad. Miinusena mõjub küll toote hind – 30 krooni ringis väike pudelitäis.

Väga uudset jooki pakkus Eesti Munatooted. EggExtra nime all esineb apelsinimahla, piima ja munakollase segust jõujook, mida võib tarvitada nii hommikusöögi juurde kui keset päeva ergutuseks. Mahedat ja keele peal pehmena mõjuvat jooki on hea juua mahlana või kasutada kokteilides ja magustoitudes.

Leibur esitles mõnedele juba tuttavat Vaasan Kotiuunin sügavkülmutatud ja küpsetusvalmis pirukaid ja viinisaiu. Kes veel ei ole proovinud – ootamatute külaliste võõrustamiseks ideaalne kiirabi. Neid võib sügavkülmast otse ahju panna ja 20 minutiga on valmis nii lihapirukad kui moosisaiad.