1. Hoia elektroonika eemal!

Elekter ja vesi ei käi käsikäes. Loomulikult on tore duši all käies kuulata lemmiklaule või vannis olles oma sõbraga jutustada, aga targem on siiski telefonid ja muu tehnika veest eemal hoida.

2. Millal sa viimati dušiotsikut vahetasid?

Viis aastat tagasi? No siis on juba viimane aeg seda uuesti teha. Bakteritele meeldib hakata vohama kohtades, kus on niiske ja soe. Seega võid enda teadmata endale läbi dušiotsiku igapäevaselt mõnusa hunniku soovimatuid sõpru pähe lasta. Pese kindlasti ka oma vannikardinat. See on samasugune soe bakteripesa.

3. Kas sul jalamatt on?

Uskumatult palju õnnetusi juhtub olukorras, kus märg ja seebine põrand kohtub libedadate jalgadega. Osta endale vannituppa matt, nii väldid libisemist.

4. Liiga hull hõõrumine

Nuustiku ja seebi kasutamine on hügieeni alustala. Pea aga meeles, et su nuustik on hea koht bakterite elupaigaks. Seega katsu enda nahka mitte verele hõõruda. Ole õrn!

5. Vahetult enne magamajäämist pesemas käimine

Loomulikult on hea minna külmade linade vahele, kui keha veel soojast veest natukene hõõgub. Tegelikult ei ole aga vahetult enne magamajäämist sooja vee all ligunemine su kehale hea — nii lööd sa sassi normaalse kehatemperatuuri muutumise uinumise ajal ja seega võib olla raskusi magama jäämisega.

6. Seks ja seep

Vahel on muidugi tore duši all vallatleda. Aga pea meeles — see ei ole kõige ohutum!